Företagsaktiviter vecka 8

Under vecka 8 har Öckerö kommunledning varit ute och besökt två av företagen i vår kommun. På lördagen hade kommunen även besök av Bohuslänsguider som hade guideutbildning och guidades runt av kommunens besöks- och näringslivsutvecklare Sandra Osberg.

Öckerö kommun hade lördag 5 mars besök av Bohuslänsguider. De hade en solig, härligt intensiv dag med guideutbildning på. Guidning av kursdeltagare Stenungsund-Öckerö, fika med bagebröd på Öckerö hembygdsmuseum, besök på fiskemuseet, delikat mat på Nimbusgården och suverän guidning på öarna av Sandra Osberg, besöks- och näringslivsutvecklare.

Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.

Öckerö kommunledning gör företagsbesök på ännu ett företag inom maritim- och marin verksamhet på Hönö. Maskinhall 2 AB som med sin långa erfarenhet av marina ventiler nu byggt ett nytt europacenter på Hönö. Efter en lång verksamhet i Kina väljer man nu att skapa ett europeiskt center och lager för den marina näringen. I sin nybyggda industrihall på Öckerö har man skapat förutsättningarna för en framtida expansion och en ökad sysselsättning på den lokal arbetsmarknaden. Det var med stor vetgirighet kommunledningen fick möjlighet att ta del av Maskinhalls och Lars-Olof Wendelin och Max Wendelin kunskap och erfarenhet av den maritima verksamheten.

Innovation och hållbarhet skapas på Öckerö (Hönö).
Kommunledningen gjorde ett energigivande företagsbesök hos Improve Tec Hönö AB på Hönö, med sitt varumärke A Good Choise deltar de i innovationsarbetet som skapar hållbarhet.
Genom att utveckla ersättning till plastråvara som är nedbrytningsbart bidrar man brett till en bättre värld både nationellt och internationellt. Genom sitt råmaterial ersätter man fyllningen på konstgräsplaner, polyester i kläder och produkter som tidigare tillverkades i ren plast.
Vi tackar VD Peter Gummesson och hans kollegor för att vi fick möjlighet att besöka, se, lära och få energi.

Senast uppdaterad:

Publicerad: