Öckerö kommun har bästa företagsklimatet i Göteborgsregionen

Öckerö kommun har det bästa företagsklimatet i hela Göteborgsregionen. Företagarnas omdöme om kommunens företagsklimat ökar för tredje året i rad och i år toppar man med sitt hittills bästa resultat med 4,13 rankingpoäng. Det visar den årliga mätningen av kommunernas företagsklimat som Svenskt Näringsliv publicerade idag.

Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.

Av Göteborgsregionens 13 kommuner toppar Öckerö kommun med 4,13 rankingpoäng, tätt åtföljt av Härryda och Partille, i den årliga mätningen av företagsklimatet som genomförs av Svenskt Näringsliv. Sverige: 3,46.

Det är ett mycket glädjande resultat. Det gynnsamma företagsklimatet i kombination med tillväxten inom de maritima och marina näringarna, besöksnäringen och kommunens satsning på etableringen av fler bostäder, skapar goda förutsättningar för fler unga och barnfamiljer att leva, bo och arbeta i Öckerö kommun, menar Jan Utbult, kommunstyrelsens ordförande.

Bästa omdömet

Av Göteborgsregionens 13 kommuner ligger Öckerö kommun i topp med 4,13 rankingpoäng tätt följt av Härryda och Partille. Hela riket får 3,46.

Företagarnas omdöme om företagsklimatet i Öckerö kommun ökar för tredje året i rad och i 2023-års mätning får kommunen det hittills bästa omdömet. Antal svarande företag var 92 stycken.

Påverkan av brottslighet, Allmänhetens attityder, Mobilnät och bredband samt Företagens engagemang för företagsklimatet, är de områden som poängmässigt rankas högst av företagarna där förutsättningarna är som mest gynnsamma för kommunens företag och näringsliv.

Ranking möjliggör jämförelse

Varje år mäter Svenskt Näringsliv företagarnas upplevelser av att driva företag i sina respektive kommuner. 32 401 företagare har tyckt till om företagsklimatet i sin kommun i 2023 års enkät. Undersökningen ger en bild av hur företagsklimatet uppfattas av företagen.

Enkätsvaren räknas samman med fem statistikfaktorer till en ranking som gör det möjligt att jämföra Sveriges 290 kommuner.

Svenskt Näringslivs definition av företagsklimat: Företagsklimat är summan av de institutioner, attityder, regler och kunskaper som möter företagaren i vardagen.

Läs mer om undersökningen här: Svenskt Näringsliv (svensktnaringsliv.se) Länk till annan webbplats.

Senast uppdaterad:

Publicerad: