1. Viktigt meddelande Om coronaviruset och covid-19

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Vad innebär samtyckeslagen?

Från första juli 2018 bygger den svenska sexualbrottslagstiftningen på principen att allt sex ska vara frivilligt. Utgångspunkten för lagstiftningen är att varje människa har en självklar rätt till sin egen kropp och sexualitet.

Förändringarna i sexualbrottslagstiftningen har föranletts av ett starkt engagemang från civilsamhället, där bland annat organisationen Fatta varit drivande i att påverka politiker att fatta en så kallad samtyckeslag.

Fatta lobbar även för en sex- och samtyckesundervisning i skolan och att rättsväsendet ska ha relevant kunskap om vad samtycke innebär. Besök deras hemsida för att läsa mer om de utbildningar och workshops de erbjuder.länk till annan webbplats

Läs mer om vad den nya sexualbrottslagen på: