Nu lanserar vi fler e-tjänster!

Nu lanserar Öckerö kommun fler e-tjänster. E-tjänsterna nås via vår webbplats ockero.se och blir tillgänglig för alla invånare, företagare och föreningar dygnet runt. Genom inloggning med bank-id ger det dig en enkel och säker digital väg in i kommunen. Du får även en personlig översikt över dina ärenden på Mina sidor.

Nu får du möjlighet att skicka in ansökningar och följa alla typer av kommunala ärenden digitalt på ett enkelt och säkert sätt. Du loggar in med bank-id. E-tjänsterna ersätter många av de blanketter och formulär som idag finns på vår webbplats.

Några av de e-tjänster som lanseras i januari är ansökan om bygglov, ledighetsansökan för grundskolan, intresseanmälan för vikariat inom barn- och utbildning och anmäla uppehåll i hämtning av hushållsavfall. Vi lanserar fler e-tjänster allteftersom, berättar Louise Nordenberg Cena som tillsammans med Rikard Wedham arbetar med e-tjänsteutvecklingen i Öckerö kommun.

E-tjänsterna är en del av arbetet med att digitalisera kommunens verksamheter. Det möjliggör ett effektivare arbetssätt, och framförallt blir ett flertal av kommunens tjänster tillgängliga när det passar dig som invånare och företagare.

I dagens samhälle ökar kraven på att utföra vardagliga ärenden digitalt oavsett tid och plats. E-tjänsterna ökar tillgängligheten till kommunal service och det blir en mer effektiv hantering av ärenden, säger Rikard Wedham.

Du når alla e-tjänster på vår webbplats på sidan E-tjänster och blanketter eller minasidor.ockero.se. Första gången du loggar in behöver du fylla i dina kontaktuppgifter. Uppgifterna sparas automatiskt.

Ställ dina frågor om e-tjänster

Under januari finns möjlighet att få hjälp med och ställa frågor kring e-tjänster. Kom till kommunservice måndagar mellan klockan 16-18!

En väg in för frågor och ärenden

I Öckerö kommun arbetar vi efter konceptet ”En väg in” sedan 2016. Det innebär att kommuninvånares första kontakt med kommunen går via kommunservice. Kommunservice är navet för dig som vill komma i kontakt med kommunen och från och med januari även få hjälp med e-tjänster.

Vi guidar dig rätt vid frågor eller ärenden till kommunen. Många gånger kan vi svara på direkten, annars guidar vi dig vidare till rätt person i organisationen. Du som är osäker på hur du använder dig av e-tjänsterna eller behöver hjälp med din ansökan är välkommen att kontakta oss. Vi kan även hjälpa dig att få svar på hur det går i ett ärende, berättar Annika Olofsson i kommunservice.

Kontakta Kommunservice via telefon, e-post, webbplatsen, sociala medier eller besök.

E-post: kommun@ockero.se
Skicka meddelande meddelande
Facebook: facebook.com/ockerokommunofficielllänk till annan webbplats
Besöksadress: Sockenvägen 13, Öckerö

Våra öppettider:
Måndag: 08.00 - 18.00
Tisdag-torsdag: 08.00 - 16.30
Fredag: 08.00 - 14:30
Lördag och söndag: stängt

Publicerad den: 2019-12-30 09.00

Vänd dig till kommunservice oavsett vad din fråga eller ditt ärende gäller.

Öckerö kommunservice
E-post: kommun@ockero.se