1. Viktigt meddelande Om coronaviruset och covid-19

Lägesrapport vecka 18

Här kommer veckans lägesrapport! Vi publicerar varje vecka en lägesrapport för att du som invånare ska veta vad som är på gång och hur vi arbetar med anledning av coronaviruset och sjukdomen covid-19.

Några saker från veckan:

• I helgen är det dags för valborg. I år är alla stora firanden inställda. Inför helgen är det viktigt att komma ihåg att:
    👤 Håll fysiskt avstånd 👤
    💬 Håll kontakten med nära och kära
    🙌 Håll ut - fortsätt följ råd och rekommendationer
    👀 Håll dig uppdaterad
  • T/S Gunilla med besättning och elever välkomnades hem i tisdags efter en segling över Atlanten och 42 dagar till havs. Inseglingen till Öckerö hamn gick att följa via livesändning på kommunens Facebook-sida.
  • Gymnasieelever som är skrivna i Öckerö kommun har möjlighet att hämta mat från tre av kommunens grundskolor. Anmälan sker via en e-tjänst.
  • Volontärer producerar cirka 200 engångsförkläden per dag tillsammans med ett lokalt företag.
  • Nu börjar skyddsutrustning till kommunen komma från centralt håll.
  • Vi informerar och kontaktar restauranger om Folkhälsomyndighetens riktlinjer. Även gästhamnarna kontaktas, där går vi bland annat igenom skötsel av hygienutrymmen.
  • Det är viktigt att fortsätta röra på dig trots rådande situation. Hos Fritidsbanken kan du låna utrustning för en aktiv fritid. Fritids­banken är som ett bibliotek fast med sport- och fritidsprylar. Här kan du låna utrustning för en aktiv fritid. Utlåningstiden är 14 dagar. Alla kan låna och allt är gratis!
  • Nu är tiden att utforska din egen ö på nytt. I naturguiden som hittas på vår webbplats går det att hitta tips på områden och speciella arter för alla tio bebodda öar i vår kommun.
  • Det finns även många härliga naturområden och naturreservat att utforska. Bland annat finns Björkö naturområde, Ersdalens naturreservat, Hyppelns naturområde, Hälsö naturområde och motionsspår, Källö-Knippla naturområde och motionsspår, Rörö naturreservat och Öckerö naturområde och motionsspår.
  • Öppna förskolan förbereder för att åter öppna sin verksamhet på måndag 4 maj. Verksamheten kommer vara utomhus och anpassad efter rådande läge kring coronaviruset.
  • Annonsering i Torslandatidningen med samlad aktuell information om coronaviruset och covid-19 som berör Öckerö kommun.
  • Samverkanskonferens och arbetsmöten för kommunikation tillsammans med Länsstyrelsen, Västra Götalandsregionen och andra kommuner i länet.
  • Samverkansnätverk för länets jurister.

Stort tack till alla lokala företagare för bra samarbete!

Samlad information om coronaviruset och covid-19

ockero.se/virus hittar du samlad information om hur kommunala verksamheter påverkas av coronaviruset och covid-19. Där hittar du även länkar till uppdaterad och säkerställd information från ansvariga myndigheter