Lägesrapport vecka 25

Här kommer sista lägesrapporten inför sommaren. Vi gör nu ett sommaruppehåll i lägesrapporten som publicerats varje vecka under våren. Såklart fortsätter vi under hela sommaren att informera om vad som är på gång och hur vi arbetar med anledning av coronaviruset och sjukdomen covid-19 i kommunens kanaler.

Några saker från veckan:

  • Det är varmt idag och förväntas fortsätta vara i några dagar. SMHI har gått ut med ett meddelande för höga temperaturer. Det innebär att det är maximal dygnstemperatur på minst 26 grader upp till 30 grader, tre dagar i rad. Det innebär en ökad påfrestning på kroppen, vilket kan ge problem för framförallt riskgrupper. Ta hand om varandra i midsommar och drick vatten i värmen!
  • Det varma och torra vädret innebär även att det är en ökad brandrisk. Räddningstjänsten Öckerö informerade igår om att det är viktigt att vi alla tänker oss för innan vi gör upp eld i helgen. Kom även ihåg att ha släckutrustning i närheten när du grillar och släck elden/glöden med mycket vatten när du grillat klart.
  • Ska du svalka av dig i havet i det varma vädret? Det är det säkert många som planerar. Om du ska ta bilen, tänk på att endast parkera på anvisade platser och inte i terrängen. Det är även viktigt att vi håller avstånd på bryggan, klippan, stranden och i havet. På kommunala badplatser informerar vi om vikten av att hålla avstånd genom affischer.
  • Under hela sommaren finns det möjlighet att besöka Solhöjden då ”hälsa på-skydden” är på plats. Tänk på att följa personalens anvisningar vid ditt besök. Ett ”hälsa på-skydd” är även på gång till Bergmans gruppboende. Mer information kommer.
  • På grund av rådande situation kring coronaviruset samverkar vi tillsammans med gästhamnar och ställplatser i kommunen för att minska risken för smittspridning av coronaviruset. I måndag träffade bland annat säkerhetssamordnare, besök- och näringslivschef, miljö- och hälsoskyddsinspektör och kommunikatör representanter från gästhamnar och ställplatser.
  • Under sommaren utökar kommunen tömningen av papperskorgar vid behov.
  • I veckan har barn- och utbildningsförvaltningen gått ner från stabsläge. Socialförvaltningen är kvar i stabsläge även fortsättningsvis.

SMHI: Information om varningar Länk till annan webbplats.

Västra Götalandsregionen: Provtagning för covid-19 i Västra Götaland Länk till annan webbplats.

Västra Götalandsregionen: Aktuell statistik covid-19 i Västra Götaland Länk till annan webbplats.

Samlad information om coronaviruset och covid-19

ockero.se/virus Länk till annan webbplats. hittar du samlad information om hur kommunala verksamheter påverkas av coronaviruset och covid-19. Där hittar du även länkar till uppdaterad och säkerställd information från ansvariga myndigheter.

Senast uppdaterad:

Publicerad: