Skärpta råd förlängs i Västra Götaland till 13 december

Folkhälsomyndigheten har i dag tillsammans med Smittskydd Västra Götaland beslutat att förlänga de skärpta råden i Västra Götaland.

❌ Avstå från att vistas i inomhusmiljöer där människor samlas som butiker, köpcentrum, museer, bibliotek, badhus och gym, med undantag för nödvändiga besök i exempelvis livsmedelsbutiker och apotek.

❌ Avstå från att delta i exempelvis möten, konserter, föreställningar, idrottsträningar, matcher och tävlingar. Detta gäller dock inte idrottsträningar för barn och unga födda 2005 eller senare.

❌ Undvik att ha fysisk kontakt med andra personer än de som du bor med. Det innebär bland annat en avrådan från att arrangera eller delta i en fest eller liknande socialt umgänge.

❗️ Alla verksamheter bör vidta åtgärder så att var och en ska kunna följa de skärpta råden. Det kan exempelvis innebära att minimera antalet besökare vid samma tidpunkt.

❗️ Arbetsgivare bör vidta åtgärder för att anställda ska kunna följa de skärpta råden. Det kan exempelvis vara att uppmana personalen att arbeta hemifrån och att skjuta upp tjänsteresor, konferenser och andra fysiska möten.

❗️ Publikgränsen på maximalt 50 personer blir kvar i Västra Götaland till 23 november. Det beslutet fattade Länsstyrelsen i dag. Slutdatumet är satt i avvaktan på regeringens eventuella beslut om maximalt åtta personer vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar.

❕Öckerö kommun följer råd och rekommendationer från nationella och regionala myndigheter.
All information och eventuella förändringar om kommunala verksamheter kommuniceras via våra egna kanaler, www.ockero.se Länk till annan webbplats., och här på vår Facebook-sida.

Påverkan på kommunala verksamheter

Se aktuell information om hur kommunala verksamheter påverkas på ockero.se/virus

Mer information

Information från Öckerö kommun gällande covid-19
Västra Götalandsregionens nyhet om skärpta råd i Västra Götaland Länk till annan webbplats.
Folkhälsomyndighetens nyhet om förlängning av skärpta allmänna råd Länk till annan webbplats.

Samlad information om coronaviruset och covid-19

ockero.se/virus Länk till annan webbplats. hittar du samlad information om hur kommunala verksamheter påverkas av coronaviruset och covid-19. Där hittar du även länkar till uppdaterad och säkerställd information från ansvariga myndigheter.

Senast uppdaterad:

Publicerad: