Fler kommunala anläggningar och verksamheter (främst för barn och ungdomar födda 2005 och senare) öppnar 1 februari

Från och med 1 februari öppnar vi fler kommunala anläggningar och verksamheter som främst har fokus på barn och ungdomar födda 2005 och senare. Beslutet har tagits utifrån att vi nu ser en minskning av antalet bekräftade fall av covid-19 i Öckerö kommun (enligt statistik från Smittskydd Västra Götaland 28/1). Det följer även regeringens uppmaning om att återuppta verksamheter för barn och ungdomar födda 2005 och senare.

Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.

Beslutet om att öppna fler kommunala anläggningar och verksamheter tas utifrån bedömningen att nyttan av att ha öppet överväger nackdelarna med att ha fortsatt stängt gällande barn och ungdomars hälsa och eventuell social oro. Det följer även regeringens uppmaning om att återuppta verksamheter för barn och ungdomar födda 2005 och senare. Beslutet har tagits av förvaltningschefer och verksamhetschefer tillsammans med berörda chefer.

Antalet bekräftade fall av covid-19 minskar i kommunen. Trots att antalet fall minskar så är smittspridningen fortsatt hög i Öckerö kommun och i samhället i stort. Fortsätt följ råd och rekommendationer för att minska risken för fortsatt smittspridning. Öckerö kommun fortsätter att bevaka och följa smittläget i vår kommun även fortsättningsvis. Håll i, håll ut och håll dig uppdaterad!

Det här gäller från och med 1 februari

 • Idrottshallar, bassängen på Hedens by och Öckerö ishall öppnar för föreningsverksamhet för barn och ungdomar födda 2005 och senare.
 • Årskurs 7-9 går över till delvis distans.
 • Kulturskolan fasar upp sin verksamhet successivt.
 • Fritidsgården fasar upp sin verksamhet successivt. Planen är att börja ha aktiviteter inomhus från och med vecka 7.
 • Öckerö bibliotek öppnar men gör anpassningar.

Alla anläggningar och verksamheter som öppnar gör anpassningar och har förhållningsregler som är viktiga att följa för att minska risken för smittspridning. Som alltid är det viktigt att följa råd och rekommendationer i alla sammanhang för både barn och vuxna för att minska risken för smittspridning.

Fortsatta åtgärder i kommunala verksamheter

 • Verksamheter som inte är samhällsviktiga är även fortsättningsvis stängda fram till 7 februari. Det gäller inte verksamhet för barn och unga födda 2005 och senare. Du hittar samlad information om hur kommunala verksamheter påverkas på ockero.se/virus
 • Vi har fortsatt besöksförbud på våra äldreboenden fram till 2 februari.
 • Kärrsviks återvinningscentral på Öckerö är öppen men fortsätter att begränsa till max sex bilar på hela området.
 • På återvinningscentralerna på Björkö, Hyppeln, Knippla och Rörö är det ett begränsat antal som kan besöka området. Följande gäller:
  Björkö: 7 personer
  Hyppeln: 3 bilar
  Knippla: 3 bilar
  Rörö: 3 bilar
 • I många av våra verksamheter behöver vi vara på plats fysiskt. Där det är möjligt sker anpassningar av bland annat tider för rast och personalrum för att avstånd ska kunna hållas.
 • Personal som har möjlighet att arbeta hemifrån gör det.
 • Alla möten, både interna och externa, är i första hand digitala istället för fysiska. Fysiska möten sker endast i undantagsfall när det är nödvändigt för att upprätthålla en fungerande verksamhet.

Mer information

Till samlad information om kommunala verksamheter i Öckerö kommun Länk till annan webbplats.

Till information hos Smittskydd Västra Götaland om statistik Länk till annan webbplats.

Till information hos regeringen om att återuppta verksamheter för barn födda 2005 och senare Länk till annan webbplats.

Senast uppdaterad:

Publicerad: