Nu öppnar kommunala anläggningar och verksamheter för barn och unga födda 2002 eller senare från 6 februari

Från och med imorgon, 6 februari, öppnar vi upp kommunala anläggningar och verksamheter för barn och unga födda 2002 eller senare. Det följer regeringens besked som kom igår gällande att öppna för idrotts-, fritids- och kulturaktiviteter även för ungdomar i gymnasieåldern.

Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.

Från och med 6 februari gäller följande:

  • Idrottshallar, bassängen på Hedens by och Öckerö ishall öppnar för föreningsverksamhet för barn och ungdomar födda 2002 eller senare.
  • Fritidsgården fortsätter att fasa upp sin verksamhet successivt. Planen är även fortsättningsvis att börja ha aktiviteter inomhus från och med vecka 7.
  • Kulturskolan öppnar för enskild undervisning för ungdomar i gymnasieåldern. De fortsätter att fasa upp sin verksamhet enligt tidigare planering.

Beslutet om att öppna kommunala anläggningar och verksamheter för barn och ungdomar födda 2002 och senare tas utifrån bedömningen att nyttan av att ha öppet överväger nackdelarna med att ha fortsatt stängt gällande barn och ungdomars hälsa och eventuell social oro. Beslutet har tagits av förvaltningschefer och verksamhetschefer tillsammans med berörda chefer.

I alla våra verksamheter och anläggningar gäller det att följa råd och rekommendationer för att minska risken för smittspridning. Håll i, håll ut och håll igång!

Påverkan på kommunala verksamheter

Övriga verksamheter som tidigare meddelats vara stängda fortsätter vara stängda fram till 21 februari. Det följer regeringens uppmaning om att fortsätta hålla verksamheter som inte är nödvändiga stängda fram till 21 februari 2021.

Personal som har möjlighet att arbeta hemifrån gör det. I många av våra verksamheter behöver vi vara på plats fysiskt. Där det är möjligt sker anpassningar av bland annat tider för rast och personalrum för att avstånd ska kunna hållas.

Till samlad information om hur kommunala verksamheter påverkas

Mer information

Till krisinformation.se om regeringens förlängning av restriktioner och ändring av rekommendationer Länk till annan webbplats.

Till krisinformation.se om organiserade idrottsaktiviteter möjliggörs även för gymnasieungdomar Länk till annan webbplats.

Senast uppdaterad:

Publicerad: