Förlängning av restriktioner

Under gårdagens presskonferens informerade regeringen bland annat om förlängda restriktioner till följd av covid-19. Såhär påverkar det Öckerö kommun.

Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.

Under gårdagen informerade regeringen vid en presskonferens om förlängda restriktioner till följd av covid-19. Regeringen fortsätter att uppmana kommuner att hålla icke-nödvändig verksamhet som allmänheten har tillträde till stängda fram till 1 april. Det gäller verksamheter som inte regleras enligt begränsningsförordningen.
För Öckerö kommun innebär det att verksamheter som tidigare meddelats vara stängda fortsätter ha stängt. Kommunala anläggningar och verksamheter fortsätter vara igång för idrotts-, fritids-, och kulturaktiviteter för barn och unga födda 2002 och senare. I alla våra verksamheter och anläggningar gäller det att följa råd och rekommendationer för att minska risken för smittspridning.

Följ råd och rekommendationer under kommande högtider

Regeringen meddelade även att i år är det inte tillfälle för stora påskfiranden. Det är viktigt att följa råd och rekommendationer även under påsken och andra kommande högtider för att minska smittspridningen:

  • Umgås med ett fåtal.
  • Arbeta hemifrån.
  • Stanna hemma om du är sjuk och testa dig.
  • Undvik trängsel.
  • Tvätta händerna ofta i minst 20 sekunder.
  • Håll avstånd.

I Västra Götaland har vi även regionala rekommendationer fram till 18 april

Mer information

Samlad information om hur kommunala verksamheter påverkas finns på ockero.se/virus

Till artikel från regeringen: Förlängda restriktioner till följd av covid-19 Länk till annan webbplats.

Senast uppdaterad:

Publicerad: