Fortsatt hög smittspridning under vecka 11

Nu behöver vi hjälpas åt att bromsa smittspridningen i vår kommun. Antalet bekräftade fall av covid-19 fortsätter öka i Öckerö kommun enligt veckorapporten för vecka 11 från Smittskydd Västra Götaland. Förra veckan var det 70 bekräftade fall, mot 48 fall veckan innan. I Västra Götalandsregionen som helhet rapporterades 5 989 fall under vecka 11.

Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.

Öckerö kommun bevakar och följer utvecklingen kontinuerligt. Alla kommunala anläggningar och verksamheter som är igång gör anpassningar och har förhållningsregler som är viktiga att följa för att minska risken för smittspridning. Verksamheter som tidigare meddelats vara stängda fortsätter vara stängda fram till 1 april. Det följer regeringens uppmaning om att fortsätta hålla verksamheter som inte är nödvändiga stängda.

Regionala rekommendationer gäller fram till 18 april

I vår kommun och i hela Västra Götaland gäller regionala rekommendationer fram till 18 april. Följ råd och rekommendationer - tillsammans kan vi bromsa smittspridningen!

Det här gäller fram till 18 april:

👉 Umgås bara med personer som du normalt träffar.

👉 Undvik platser om det är risk för trängsel exempelvis kollektivtrafik och köpcentrum.

👉Håll avstånd

👉Använd alltid munskydd i kollektivtrafiken.

👉Avstå från icke nödvändiga resor.

👉Använd munskydd i inomhusmiljöer där nära kontakt inte går att undvika.

👉Fortsätt arbeta hemifrån.

👉 I Västra Götaland gäller även särskilda rekommendationer för skolor som Öckerö kommun följer. I gymnasieskolan undervisas varje elev på plats i skolan var tredje vecka. Högst en tredjedel av skolans elever är på plats samtidigt. På våra högstadier arbetar vi med att ha undervisning utan att risk för trängsel ska förekomma. För låg-, mellan-, och högstadium sker undervisningen klassvis utan att blanda olika grupper av elever.

Regionala rekommendationer i Västra Götaland Länk till annan webbplats.

Samlad information om hur kommunala verksamheter påverkas

Senast uppdaterad:

Publicerad: