Smittspridningen ökar under vecka 15

Smittspridningen ökar i Västra Götalandsregionen och i Öckerö kommun. Under vecka 15 ökade antalet bekräftade fall av covid-19 med nio procent i Västra Götalandsregionen enligt veckorapporten från Smittskydd Västra Götaland. I Öckerö kommun ökade antalet fall till 35 bekräftade fall, mot 25 veckan innan.

Bilden visar på läget i alla kommuner i Västra Götalandsregionen. Öckerö kommun är inringad med en röd ring för att visa på läget i kommunen. Antalet fall är 35.

Statistik från Smittskydd Västra Götaland

I Öckerö kommun informerar vi kontinuerligt om hur våra kommunala verksamheter anpassas eller påverkas. Du hittar information om kommunala verksamheter på ockero.se/virus. Via Unikum får du som vårdnadshavare information som berör ditt barns förskola eller skola.

Det allra viktigaste du kan göra för att bromsa smittspridningen är att fortsätta följa råd och rekommendationer. I Västra Götalandsregionen gäller regionala rekommendationer till 2 maj Länk till annan webbplats.

Vill du veta mer om läget i Västra Götalandsregionen? I en artikel på VGR Fokus berättar regionen bland annat att det är ett extremt tryck på intensivvården just nu och i vilken fas vaccination är i. Till VGR Fokus Länk till annan webbplats.

Senast uppdaterad:

Publicerad: