Årets platser för feriejobb är tilldelade - dags att skriva anställningsavtal!

Urvalsprocessen för årets feriejobb för ungdomar är klar och 63 platser har blivit tillsatta. Nu är det dags att skriva på anställningsavtal. Mer information har skickats ut via den mejladress som uppgetts vid ansökan.

Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.

Under våren har en urvalsprocess pågått på grund av antalet sökande. Totalt var det 135 ungdomar som sökte feriejobb via Öckerö kommun i år. Av dessa har 63 personer fått en plats. Vi har kontaktat samtliga som erbjudits en plats. Om du inte blivit kontaktad har du tyvärr inte fått en plats.

I ett första skede sorterades sökande med dessa kriterier bort:

• Du som feriejobbat inom kommunen tidigare år.
  • Du som vid tidpunkuten för feriejobbens start vecka 24 ej fyllt 16 år.
  • Du som vid tidpunkten för feriejobbens start vecka 24 fyllt 18 år.

Efter första urvalsprocessen var 96 ungdomar kvar med chans till feriejobb. Du som sökt tidigare år men ej fått plats prioriterades. Resterande platser tilldelas genom lottning.

Vid lottning togs hänsyn till önskemål om arbetsområde. Målet var att alla som erbjöds feriejobb skulle få jobba inom önskat område.

En del har tackat nej till erbjuden plats. En del har varit onåbara på de kontaktuppgifter som uppgetts när arbetsgivare ringt för intervju. Om det inte gått att nå personen har platsen gått vidare till en annan person genom ny lottning.

Dags att skriva anställningsavtal!

Det är nu dags att skriva på anställningsavtalet. Vi har skickat mer information kring detta till den mejladress som angavs vid ansökan. Håll utkik!

Senast uppdaterad: 2021-06-04 08.25

Publicerad: 2021-06-04 08.14