Vaccination mot covid-19

Vi får just nu många frågor om vaccination mot covid-19. Här har vi sammanfattat information från olika aktörer och tipsar om bra länkar för dig som letar vaccinationstid eller mer information.

Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.

OBS! Det är Västra Götalandsregionen som har ansvaret för att vaccinera i Västra Götaland. Det är gratis och frivilligt att vaccinera sig mot covid-19.

Hur och var kan jag boka tid?

Just nu är det ont om vaccin. Därför är det också ont om tider. Du får boka tid var du vill men tänk på att välja en mottagning där du även kan ta dos 2. Det är inte säkert att det finns bokningsbara tider just nu men nya tider kommer löpande. Prova vid ett senare tillfälle om du inte hittar en ledig tid för vaccination.

Till bokningsbara tider i hela Västra Götalandlänk till annan webbplats

I Öckerö kommun är det Legehuset som vaccinerar i fas 4 och ingen listning krävs.

Till Legehusets information som gäller Öckerö kommun och tidbokninglänk till annan webbplats

När är det din tur?

Just nu kan du som är född 1976 eller tidigare samt du som är 18 år eller äldre och tillhör en riskgrupp boka tid för vaccination. Västra Götalandsregionen följer Folkhälsomyndighetens prioritetsordning. Som det ser ut nu har alla över 18 år fått sin första dos vaccin senast 5 september om det finns tillgång till vaccin.

Till vaccinationsplanen i Västra Götalandlänk till annan webbplats

När och hur kan jag boka tid för vaccination mot covid-19?

Till information hos 1177.selänk till annan webbplats

Behöver du eller någon du känner få information muntligt eller med hjälp av tolk?

Västra Götalandsregionen har en telefontjänst som alternativ till den som inte har möjlighet att gå in och läsa på 1177.se. Du kanske har någon närstående som har svårt att ta till sig skriftlig information eller som inte har tillgång till dator, mobil eller internet? Via telefontjänsten får du allmän information om vaccination mot covid-19. Det är samma information som finns på 1177.se.

Obs! Du kan inte få hjälp med boka tid eller få svar på medicinska frågor via telefontjänsten.
Telefonnummer: 010-473 94 30
Öppettider: 07.00-16.00

Frågor om vaccinering via tolk

Ring till det aktuella telefonnumret om du vill ställa frågor om vaccinering via tolk. Därefter kopplar tolken in samtalet till telefontjänsten.
Arabiska: 011-473 00 22
Persiska: 011-473 00 23