Åtgärder hos gästhamnar och ställplatser

I sommar är det många som funderar på att åka på båtsemester eller ta husbilen på en tur på hemester eller svemester. Vi har stämt av med gästhamnar och ställplatser i Öckerö kommun för att höra hur de arbetar med anledning av rådande situation kring coronaviruset i år.

Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.

Det finns inga kommunala gästhamnar i Öckerö kommun. På grund av rådande situation kring coronaviruset samverkar Öckerö kommun tillsammans med gästhamnar och ställplatser i kommunen för att minska risken för smittspridning av coronaviruset.

Åtgärder hos gästhamnar och ställplatser

Alla gästhamnar och ställplatser i Öckerö kommun arbetar aktivt med att minska risken för smittspridning av coronaviruset. Åtgärderna ser olika ut bland annat beroende på hur stor hamnen är och hur många besökare som förväntas komma. Nedan kan du se exempel på åtgärder som de olika hamnarna och ställplatserna arbetar med:

  • Följer råd och rekommendationer från ansvariga myndigheter och organisationer.
  • Skapar avstånd mellan besökare genom markeringar.
  • Extra uppmärksamma vid hamnrundor.
  • Fler betalningsmöjligheter ”online”.
  • Utökad städning i hygienutrymmen.
  • Ökat antalet platser i hamnarna för att skapa mer utrymme.
  • Öppnat fler eller anpassat befintliga hygienutrymmen för att hjälpa besökare att hålla avstånd.

Information hos respektive gästhamn och ställplatser

Du hittar kontaktuppgifter och länkar till hamnar och ställplatser på visitockero.se Länk till annan webbplats.

Information från Öckerö kommun

Under sommaren är det viktigt att varje person tar sitt personliga ansvar för att minska smittspridningen. Även när du är på semester eller besöker en annan plats behöver du ta ditt personliga ansvar.

Under sommaren går kommunen ut med kontinuerlig och aktuell information som rör coronaviruset och sjukdomen covid-19 på ockero.se/virus och i kommunens sociala medier.

Mer information

Information om coronaviruset hos Upplev Båtlivet Länk till annan webbplats.

Information från Gästhamnar Sverige Länk till annan webbplats.

Samlad information om coronaviruset och covid-19

ockero.se/virus hittar du samlad information om hur kommunala verksamheter påverkas av coronaviruset och covid-19. Där hittar du även länkar till uppdaterad och säkerställd information från ansvariga myndigheter.

Senast uppdaterad:

Publicerad: