Uppdatering kring covid-19

Öckerö kommun har nu en utökad bevakning av händelseutvecklingen kring covid-19 med anledning av den ökande smittspridningen i Sverige.

Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.

På regeringens initiativ har Folkhälsomyndigheten tagit fram ett underlag med förslag till nya åtgärder som går att införa vid en ytterligare ökad smittspridning av covid-19 och ökad belastning på sjukvården.

Vissa av dessa åtgärder berör Öckerö kommun som arbetsgivare och andra berör kommuninvånare. Vi bevakar därför hur situationen av covid-19 utvecklas och om de nya åtgärderna träder i kraft. Om de nya åtgärderna träder i kraft finns det en beredskap i vår organisation.

Till Folkhälsmyndigheten: Förslag till nya åtgärder vid ökad smittspridning Länk till annan webbplats.

Smittspridning i Västra Götalandsregionen och Öckerö kommun

Under vecka 47 bekräftades 1670 nya fall i Västra Götalandsregionen, vilket är en ökning med 54 procent jämfört med veckan innan. I Öckerö kommun minskade antalet fall, jämfört med veckan innan.

Till veckostatistik över antal bekräftade fall i respektive kommun i Västra Götalandsregionen Länk till annan webbplats.

Vid symptom på covid-19 ska du testa dig

Från och med 22 november rekommenderar Folkhälsomyndigheten att alla som är 6 år och äldre testar sig vid symptom som kan vara covid-19. Detta gäller både dig som är vaccinerad och ovaccinerad. Det finns särskilda råd för dig som inte är vaccinerad. Tänk på att stanna hemma vid symptom på covid-19!

Till information om testning hos 1177.se Länk till annan webbplats.

Håll dig uppdaterad!

Det är viktigt att du håller dig uppdaterad kring aktuellt läge kring råd och rekommendationer. På vår webbplats hittar du samlad information kring sjukdomen covid-19 på ockero.se/virus

Följ oss även gärna på Facebook för uppdateringar Länk till annan webbplats.

Senast uppdaterad:

Publicerad: