Ökning av bekräftade fall av covid-19

Det har skett en snabb och kraftig ökning i antalet bekräftade fall av covid-19 den senaste tiden i Västra Götalandsregionen. Ökningen ses i hela regionen och i alla åldersgrupper. I Öckerö kommun ökade antalet bekräftade till 67 fall (vecka 52), mot 34 veckan innan (vecka 51).

Antal fall per 10 000 invånare per kommun för vecka 51 och 52. Kartan visar en kraftig ökning av antal fall i hela Västra Götalandsregionen.

Antal fall per 10 000 invånare per kommun för vecka 51 och 52. (Bild från Smittskydd Västra Götalands veckorapport)

Smittskydd Västra Götaland meddelar att statistiken ska ses i relation till jul- och nyårshelgerna med annorlunda förutsättningar och öppettider för provtagning.

Det allra viktigaste du kan göra för att bromsa smittspridningen är att fortsätta följa råd och rekommendationer. Vaccinera dig, stanna hemma och testa dig vid eventuella symptom på covid-19.

På Krisinformation.se hittar du samlad information Länk till annan webbplats.

Veckorapport från Smittskydd Västra Götaland Länk till annan webbplats.

Information från Öckerö kommun

I Öckerö kommun informerar vi kontinuerligt om hur våra kommunala verksamheter anpassas eller påverkas. Du hittar information om kommunala verksamheter på ockero.se/virus Länk till annan webbplats.. Via Unikum får du som vårdnadshavare information som berör ditt barns förskola eller skola.

Senast uppdaterad:

Publicerad: