Fortsatt hög smittspridning vecka 4

Smittspridningen i Västra Götaland är fortsatt mycket stor i hela regionen och i alla åldersgrupper. I Öckerö kommun visar vecka 4 på 489 fall, mot 297 fall veckan innan (vecka 3). Incidensen (fall per 10000/invånare) är på 378, jämfört med 230 föregående vecka.

Smittskydd Västra Götalands veckorapport covid-19 för vecka 4 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Karta över smittoläget i VGR

Öckerö kommun

Det är fortsatt påverkan på kommunens verksamheter när många medarbetare är hemma på grund av sjukdom, vård av barn eller att någon har Covid-19. Även om bemanningssituationen fortfarande är tuff, ser det lite ljusare ut än föregående vecka. Håll utkik här på www.ockero.se Länk till annan webbplats. och på vår Facebook-sida för att hitta senaste informationen om vad som gäller i våra verksamheter och hur de påverkas. Via Unikum får du som vårdnadshavare information som berör ditt barns förskola eller skola.

Merparten av restriktionerna mot covid-19 tas bort den 9 februari 2022

På regeringens presskonferens 3 februari informerades om att merparten av de restriktioner och rekommendationer som införts för att stoppa spridningen av coronaviruset hävs den 9 februari. Det allmänna rådet om att stanna hemma vid symptom kvarstår dock tillsvidare. Därtill kommer särskilda rekommendationer att gälla för ovaccinerade, bland annat råd om att fortsatt undvika trängsel och folksamlingar. Utifrån detta planerar nu kommunen för en succesiv återgång. Vård- och omsorgsverksamheterna behöver fortsätta vidta riskreducerande och förebyggande åtgärder så länge det finns en omfattande smittspridning i samhället.

Mer info:

Information från Regeringskansliet Länk till annan webbplats.

Information från Folkhälsomyndigheten Länk till annan webbplats.

Senast uppdaterad:

Publicerad: