Öckerö kommun söker röstmottagare till valet 2022

Söndagen den 11 september 2022 är det val till riksdagen, regionfullmäktige och kommunfullmäktige. Det finns också möjlighet att förtidsrösta från och med den 24 augusti. Därför söker vi nu dig som vill arbeta som röstmottagare i Öckerö kommun.

Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.

I uppdraget som röstmottagare ingår bland annat att:

  • Ta emot röster och se till att röstningen går rätt till.
  • Se till att det är god ordning i lokalen.
  • Informera samt svara på frågor från väljarna.
  • Bistå de väljare som ber om hjälp med röstningen.

Att arbeta som röstmottagare är inte ett politiskt uppdrag, utan ett administrativt. Syftet med uppdraget är att hjälpa väljarna att utöva sin rösträtt. Du som röstmottagare spelar därför en viktig roll i upprätthållandet av det demokratiska samhället. Som röstmottagare representerar du valnämnden, som är den lokala valmyndigheten, och ansvarar för att valet genomförs på ett rättssäkert sätt. Arbetet kräver därför att du är serviceinriktad, stresstålig, noggrann och tålmodig.

Utbildning och ersättning

Det är obligatoriskt för samtliga röstmottagare att genomgå den utbildning som anordnas av valnämnden, oavsett tidigare erfarenhet. Utbildningen äger rum i kommunhuset veckorna före valet. Valnämnden ersätter alla röstmottagare med ett skattepliktigt arvode för både tjänstgöring och utbildning. Arvode betalas endast ut vid fullgjort uppdrag, det vill säga efter deltagande i utbildningen och genomförd tjänstgöring.

Intresseanmälan

Alla som senast valdagen har fyllt 18 år är välkomna att skicka in sin intresseanmälan. Ifall röstmottagningsställena blir fullbemannade placeras du på vår reservlista, och kommer att bli kontaktad av oss om det uppstår en vakans. Du skickar in din intresseanmälan genom att maila följande uppgifter till kommun@ockero.se:

  • Personnummer
  • Namn
  • Adress
  • Mailadress
  • Telefonnummer
  • Information om tidigare erfarenhet som röstmottagare.

Ovanstående personuppgifter behöver vi hantera för att kunna sköta administrationen kring er röstmottagare och utbetalningen av era arvoden. Valnämnden är personuppgiftsansvarig, och om du vill ha ett registerutdrag eller mer information om hur vi behandlar dina uppgifter kan du maila till kommun@ockero.se.

Varmt välkommen med din intresseanmälan!

Med bästa hälsningar,

Valnämnden i Öckerö kommun

Senast uppdaterad:

Publicerad: