Branden på Rörö - En påminnelse om eldningsförbud

Som de flesta känner till utbröt en kraftig brand i terrängen på Rörö under natten till söndagen. Det är mycket torrt i markerna och vi vill därför uppmana till försiktighet och påminna om det eldningsförbud som råder.

Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.

Branden på Rörö

Under natten till söndagen utbröt en kraftig brand i terrängen på Rörö. Tack vare ett mycket snabbt ingripande och agerande från Öckerö räddningstjänst med förstärkning från räddningstjänsten Storgöteborg – Torslanda, Sjöräddningssällskapet och invånarna själva, lyckades man få kontroll över branden som var mycket nära en spridning till bebyggelsen.

Eldningsförbud

Det är mycket torrt i markerna och bränder i skog och mark är svåra att hantera. Därför vill vi påminna om det eldningsförbud som råder och uppmana till stor försiktighet vid grillning.

När det råder eldningsförbud är det endast tillåtet att använda öppen eld i särskilda grillar uppställda i trädgårdar i anslutning till bostads- och fritidshus och iordningställda grillplatser på marken (ex. murade grävda och avskärmade).

Här kan du läsa mer om vad som gäller vid eldningsförbud:

Eldningsförbud i Öckerö kommun | Öckerö (ockero.se) Länk till annan webbplats.

Senast uppdaterad:

Publicerad: