Vädervarning - regnoväder med höga flöden och hård vind

De närmsta dagarna drar ett regnoväder in över Sverige och SMHI har gått ut med gul varning för höga flöden i delar av länet. Följ aktuell information om väder- och trafikläget.

Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.

 

Under tisdag och onsdag väntas ihållande regn ge stora regnmängder. Var de stora regnmängderna faller är osäkert och regnet kan komma på mycket kort tid.

Gul varning kan innebära trafikstörningar på grund av översvämmade vägar och viadukter och det finns risk för översvämning i dagvattensystem och källare. Du som är villa- eller fastighetsägare, ha gärna lite extra tillsyn och var uppmärksam på nederbörden.

Hårda vindbyar

I kustlandet för västra och södra Götaland blir det blåsigt med mycket hårda vindbyar, lokalt stormbyar. Detta medför risk för att lösa föremål flyttas och att vattnet kan trycka in mot kusten. Tänk på att plocka bort lösa föremål och säkra byggnadsställningar och annat. Om du har båt i vattnet, kolla till exempel till dina tampar.

Följ väder- och trafikläget

Följ SMHI för uppdaterad information om aktuella varningar:
Varningar och meddelanden | SMHI Länk till annan webbplats.

Följ aktuell trafikinformation:
Trafikverket Länk till annan webbplats. och Västtrafik Länk till annan webbplats.

Ta reda på mer om hur du själv kan förbereda dig för översvämningar:
Översvämning - Krisinformation.se Länk till annan webbplats. och Förbered dig för översvämning (msb.se) Länk till annan webbplats.

Senast uppdaterad:

Publicerad: