Ökning av antalet anmäla brott
Under den här perioden ökar ofta antalet anmälda brott i kommunen. Särskilt brott som gäller stöld, skadegörelse, olaga intrång, trafikbrott och våldsbrott. För att motverka detta är det viktigt att rapportera misstänkt brottslighet.

Isak Garpebring, kommunpolis i Öckerö kommun.
Jag får ofta till mig att invånare önskar högre polisnärvaro i kommunen. Det önskar jag också men då krävs det att du anmäler de brott som sker. Jag får ofta höra i efterhand om brott som begåtts, ibland allvarliga, som aldrig anmälts till oss. Om du inte anmäler brott är det svårt för att kartlägga ett problem och rikta rätt resurser från polisens sida, säger Isak Garpebring, kommunpolis i Öckerö kommun.
Genom att agera tidigt och samarbeta kan vi skapa en tryggare vardag för alla. Genom att tidigt uppmärksamma riskbeteenden och lämna tips till socialtjänst och polis kan vi tillsammans förhindra att barn och unga utsätts för eller begår brott.
Vid misstanke om barn som far illa
Du kan göra en orosanmälan till socialtjänsten om du känner oro för ett barns situation. En orosanmälan till socialtjänsten görs när det finns oro för ett barns situation, med syftet att barnet och familjen ska få rätt stöd. Anmälan kan göras via telefon, e-post, möte eller skriftligt – och det finns möjlighet att vara anonym. Om du vill vara anonym när du kontaktar oss: tänk på att inte uppge namn, telefonnummer eller andra uppgifter som kan kopplas till dig. Då behöver vi registrera dina uppgifter och du är alltså inte anonym.
Till mer information om orosanmälan
Kontaktuppgifter till polisen
Ring 114 14 för alla ärenden till polisen som inte är akuta, till exempel för att lämna ett tips eller anmäla ett brott som inte är pågående.
Om det är ett pågående brott, ring 112.