Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Spökhistorier från förr - en lokal spökvandring

Vill du lyssna på Spökvandringen i Storyspot? Ladda ner appen gratis i App Store eller Google Play. Sök efter platserna på kartan eller skriv ”Spökvandring Öckerö” i Sökrutan. Då kommer du att kunna lyssna till: Döingarösena på Rörö, De sex fiskarnas rop, Knipplas gamla hamn, De åtta okända männen på Öckerö Hjälviks badplats, Pojken i Klåvan, Spökhistorien Rövarna på Huvudet

Spöken från 5 av våra öar kommer till liv i Storyspot

På uppdrag av Fritid och kultur Öckerö kommun har Storyspot skapat en lokal spökvandring som både är gratis, lockar till aktivitet utomhus, är tillgänglig hela dygnet och skapar intresse för kommunens historia. Spännande och finns där de allra flesta unga håller till - i mobilen.

Storyspots spökvandring består av specialskrivna ljudberättelser med utgångspunkt i Öckerö kommuns historia.

Ungdomarna kan ladda ned appen Storyspot för att lyssna och det finns en karta i Storyspot appen för de som samtidigt vill utforskar platserna där det hände.

Det handlar om lokala läskigheter och övernaturliga myter som är spännande, skrämmande och samtidigt ger en inblick i hur livet kunde vara förr. Aktivt utomhus och tillgängligt för dem med nedsatt hörsel- och/ eller rörelseförmåga.

Berättelserna står historikern och podcastaren Linda Segtnan för. Hennes specialitet är att utforska myter och föreställningar kring det övernaturliga. För att kunna skriva berättelserna till Spökvandringen gjorde hon en noggrann research på fem av Öckerös öars lokala historia. Även om Spökvandringen främst riktar sig till unga som har sommarlov är det inget som hindrar att också vuxna lyssnar.

Spökhistorierna kommer vara tillgänglig kostnadsfritt under resten av 2019.

Publicerad den: 2019-07-01 16.35