Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Informationsträff Senior sport school torsdag 29 augusti

Succén från i våras återkommer. Är du över 60 år? Vill du vara med på ett hälsoäventyr? Då är du välkommen till Senior Sport School. Här får du prova på olika fysiska aktiviteter hos våra lokala idrottsföreningar och delta i tematräffar med fokus på hälsa.

Kom till informationsträffen!
Torsdag den 29 augusti klockan 10 håller vi ett öppet informationsmöte i den nya hörsalen Navet i Öckerö bibliotek. Då får du veta mer om vad som kommer att hända och även träffa deltagare från vårens grupp och får chans att ställa frågor till ansvariga.

Det är på informationsträffen som du anmäler ditt intresse att delta i projektet. Om intresset blir stort kommer platserna att lottas ut.

Syftet med Senior Sport School är att främja ett gott och hälsosamt åldrande, där vi utgår ifrån de fyra hörnpelarna social gemenskap, meningsfull sysselsättning, fysisk aktivitet och goda matvanor.

– Målet är att deltagarna ska märka skillnad efter att ha varit med i projektet, både i form av ett större socialt nätverk och hälsosammare livsstil, säger Ewa Widell föreningssamordnare i Öckerö kommun. Vårens grupp har glädjande nog startat en förening och kommer att fortsätta träffas framöver.

Fysisk aktivitet och hälsosamma träffar

I Senior Sport School får du möjlighet att prova på olika aktiviteter hos våra lokala idrottsföreningar och delta i en studiecirkel med fokus på hälsa. Du får även ta del av föreläsningar i skadeförebyggande träning, utbildning i hjärt- och lungräddning (HLR) och får delta i en praktisk matlagningskurs.

Två gånger i veckan hela hösten

Senior Sport School pågår i 12 veckor och gruppen träffas två gånger i veckan; på tisdagar och torsdagar mellan klockan 10 och 12. På tisdagar får du prova på någon typ av fysisk aktivitet hos våra lokala idrottsföreningar och på torsdagar blir det någon form av föreläsning eller tematräff i Navet (Öckerö bibliotek).

Senior Sport School startar den 12 september 2019 och är öppen för dig som är 60 år eller äldre och bosatt i Öckerö kommun. Den totala kostnaden för att delta är 300 kronor.

Publicerad den: 2019-08-13 10.11