1. Viktigt meddelande Om coronaviruset och covid-19

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Vägg och tak i gångtunnlar målas för trafiksäkerhetsvandring

Många elever undviker gångtunnlarna som går under Öckerövägen och istället använder den vältrafikerade bilvägen. Årskurs 6 på Hedenskolan tillsammans med arkitektkollektivet Disorder har fått göra vägg- och takmålningar för att uppmärksamma gångtunnlarna och få fler att använda dem. Projektet är ett samarbete mellan verksamheterna folkhälsa, gatuenhet och Hedens skola i Öckerö kommun samt Kultur i Väst. Invigningen är 25 oktober, klockan 12.10.

Projektet är ett samarbete mellan folkhälsa, gatuenhet och Hedens skola samt Kultur i Väst. Med hjälp av arkitektkollektivet Disorder har årskurs 6 på Hedenskolan gjort vägg- och takmålningar i de två tunnlarna som går under Öckerövägen vid Hedenskolan.

Bakgrunden till projektet är en trafiksäkerhetsvandring vid skolan som gjordes i januari. Det visar sig att många elever undviker tunneln och istället använder andra sätt för att korsa Öckerövägen, som är vältrafikerad.

I andra kommuner såg vi att gångtunnlar utsmyckats på olika sätt för att skapa uppmärksamhet och få fler att använda dem, så vi tänkte prova idén här. Med hjälp av medel från Kultur i Väst hade vi möjlighet att använda oss av arkitekter som har gjort liknande projekt förut, berättar Tora Wilhelmsson, folkhälsoutvecklare.

Skolans rektor utsåg klass 6 med klasslärare Jennifer Oldin till att utföra målningarna. De gjorde en första workshop i september där eleverna fick måla olika mönster och figurer utifrån bland annat favoritmat och favoritämne i skolan. Den andra workshopen gjordes 17 oktober då själva tunnlarna målades. Resultatet blev färgglada och fantasifulla mönster som piggar upp de gråa tunnlarna.

Invigning, fredag 25 oktober

Konstverken invigs fredag 25 oktober, klockan 12.10, av kommunstyrelsens ordförande Jan Utbult. Välkommen!