1. Viktigt meddelande Om coronaviruset och covid-19

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Vad innebär samtyckeslagen?

Under vecka 48 uppmärksammar vi kampanjen En vecka fri från våld. Från första juli 2018 har den svenska sexualbrottslagstiftningen förtydligat principen att allt sex ska vara frivilligt. Utgångspunkten för lagstiftningen är att varje människa har en självklar rätt till sin egen kropp och sexualitet.

Förändringarna i sexualbrottslagstiftningen har föranletts av ett starkt engagemang från civilsamhället, där bland annat organisationen Fatta varit drivande i att påverka politiker att fatta en så kallad samtyckeslag.

Läs mer om sexualbrottslagen på regeringens webbplatslänk till annan webbplats

En vecka fri från våld

Under vecka 48 uppmärksammar Öckerö kommun kampanjen En vecka fri från våld. Veckan är en återkommande kampanj- och aktivitetsvecka som sätter ljuset på det förebyggande arbetet mot våld i nära relationer. Under veckan tar vi upp olika aspekter på våld och våldsförebyggande arbete. Läs om hur kommunen kan hjälpa dig som är behov av hjälp och stöd