NAVET fyller ett år!

Under vecka 9 firar vi att NAVET fyller 1 år, välkomna till oss då! Sedan 2019 kallas huset på Sockenvägen 4 för NAVET. NAVET är en samlingsplats med verksamheter som bibliotek, utställningshall, familjecentral och samlingslokal för olika evenemang.

I NAVET finns bibliotek, familjecentral, utställningshall och samlingslokal.

I NAVET finns bibliotek, familjecentral, utställningshall och samlingslokal.

I samband med att fritidsgården flyttade ut från huset 2018 och in i sina nya lokaler, påbörjades renovering av lokalerna inför etablering av en familjecentral i anslutning till Öckerö bibliotek. Då familjecentralen invigdes i februari 2019 namngavs hela huset NAVET. Att samla olika verksamheter under samma tak innebär nya möjligheter att mötas och samarbeta. Det blir dessutom en helhet för besökare.

Familjecentral

Familjecentralen, som riktar sig till blivande föräldrar och familjer med barn upp till sex år, är ett samarbete mellan kommunen och primärvården. I verksamheten samarbetar pedagog, föräldrarådgivare, BVC-sköterskor och barnmorskor för barns och föräldrars bästa. Hjärtat i familjecentralen är den öppna förskolan som har öppet tre dagar i veckan. I familjecentralen erbjuds föräldragrupp, föräldrastödsprogrammet ABC, pappagrupp, temaföreläsningar och utbildningar.

Utställningshall och samlingslokal

I utställningshallen visas en variation av olika utställningar. I den nyrenoverade samlingslokalen Ängholmen arrangeras filmvisningar, teaterföreställningar, Föräldrar Emellan-föreläsningar mm. I huset håller även föreningar, kulturskola och elevhälsopersonal med flera till med gruppverksamheter. Verksamheten Senior sport school för målgruppen 60+ kommer fortsätta att vara i lokalerna.

Bibliotek

biblioteket finns ett stort och varierat utbud av medier, såsom böcker, tidskrifter och filmer. Utöver detta erbjuds en rad aktiviteter och tjänster, till exempel sagostunder, släktforskning, studieplatser, hjälp med informationssökning och digitala tjänster, fröbank, bokcirklar, Boken kommer, författarbesök, uppsökande verksamhet, iPadkurser, tidningstjänsten Pressreader, e-böcker och språktjänsten uTalk.

Utveckling av NAVET

NAVET finns till för er, alla som bor och verkar i Öckerö kommun, och därför är vi måna om att ständigt vara lyhörda och utveckla utbudet utifrån behov och önskemål. Vi tar tacksamt emot förslag. Kontakta oss gärna om du har tankar om innehåll i verksamheten.

Vi firar ett år!

Under vecka nio firar vi att NAVET fyller ett år lite extra med olika aktiviteter.

Senast uppdaterad:

Publicerad: