1. Viktigt meddelande Om coronaviruset och covid-19

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Strandstädning av holmar och skär

Den 16 maj arrangerar Diverse Against Ghost Nets en strandstädning av holmarna utanför Hönö Klåva. Kommunen är medarrangör i evenemanget.

Evenemanget utgår ifrån Fiskemuseet i Hönö Klåva för en grundläggande säkerhetsgenomgång och tilldelning av material och information. Därefter kör de som har båt till några av de närliggande holmarna för att skräpstäda. För de som inte vill åka båt så finns det städsträckor som går att nå med bil på öarna.

I evenemangetlänk till annan webbplats kan du klicka i att du kommer att delta men klicka endast i att du kommer om du är säker på att du kan komma. På så sätt kan arrangören ha lite ordning på evenemanget och kan meddela när max antal deltagare uppnåtts. Max antal deltagare för evenemanget är 100 stycken.

För dig med båt

Om du har båt i havet och kan tänka dig att köra några sträckor till närliggande holmar med passagerare skickar du ett SMS till 0708-344264 med ditt namn och storlek på båt för utbyte av information. Det finns begränsat med båtplatser och flytvästar.

Tidsschema för dagen

Beroende på vindar och vågor kan evenmanget ändras med kort varsel. Håll utkik i på efter förändringar.

10.00 Samling vid Fiskemuseet Hönö Klåva för grundläggande säkerhetsgenomgång, tilldelning av material, information till båtförare och transport till städplatserna.
12.00 Fikapaus på städplatsen.
12.30 Städning fortsätter.
14.00 Städning avrundas, retur till Hönö Klåva för inrapportering av skräp, kontroll av att alla kommit tillbaka.
Ca 15.00 Avslut.

Att tänka på

Alla passagerare måste ha flytväst under båtturen, lämna gärna kvar västen i båten för andra passagerare. Som passagerare skall du tänka på att hjälpa båtföraren vid tilläggning, lossning, lastning, assistera eventuella barn och husdjur på ett säkert sätt. Var uppmärksamma på att samlas vid anläggningsplatsen på angiven tid. Efter restriktioner kring Coronaviruset och Covid-19 så tänk på att hålla avstånd och åk i minimala grupper. Ha med dig en laddad mobiltelefon i vattentätt fodral, plåster, fika, dricksvatten, handskar, kläder efter väder och bra skor för stenigt och halt underlag. Tänk på att det alltid blåser på havet och holmarna så vindtäta kläder och mössa rekommenderas. Utfärden sker under eget ansvar.

För mer information

Läs mer om evenmanget på Facebooklänk till annan webbplats