Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Träna gärna men gör det säkert

Det är viktigt att fortsätta röra på dig trots rådande situation. Här kommer tips och inspiration på saker som kan hjälpa dig att komma igång.

Motionsslingan på Hälsö med utsikt mot Knippla

Fysisk aktivitet är viktigt för hälsan och minskar risken för ett antal sjukdomar så som hjärt- kärlsjukdomar, diabetes, fetma och cancer. Regelbunden rörelse förbättrar också minne och koncentration och skyddar mot depression och demens.

Tips för att träna hemma

Här kommer tips på saker du kan göra hemma för att fortsätta röra på dig:

Fler tips från Västra Götalandsregionen om hur du kan vara fysiskt aktiv under coronatiderlänk till annan webbplats.

Tips på utomhusaktiviteter

I vår kommun finns det många härliga naturområden och naturreservat. Det är många som rör sig utomhus just nu, tänk på att hålla fysiskt avstånd till varandra. Här kommer tips på aktiviteter att göra utomhus:

  • Ta en promenad eller joggingtur på någon av kommunens motionsspår. I anslutning till slingan i Jungfruviken på Hönö finns ett utegym för den som känner för det.
  • Ta med vänner eller familj på en cykeltur i skärgården. Läs om skärgårdscykling länk till annan webbplats
  • Paddla Kajaklänk till annan webbplats
  • Behöver du inlines, flytvästar eller någon annan sport- eller fritidspryl? Då tipsar vi om Fritidsbanken Öckerö! Fritidsbanken är som ett bibliotek fast med sport- och fritidsprylar. Här kan du låna utrustning för en aktiv fritid. Utlåningstiden är 14 dagar. Alla kan låna och allt är gratis!

Senast uppdaterad: 2020-07-27 14.38

Publicerad: 2020-05-07 07.00