Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Strandstäda med din förening

60 föreningar i kommunen har fått ett erbjudande om att strandstäda. Vår ambition är att alla tio öar ska ha strandstädat i slutet av september.

Alla bidragsberättigade föreningar i kommunen har möjlighet att delta i strandstäd. Bidraget räcker till 25 föreningar. Om det är fler än 25 föreningar som anmäler sig för strandstäd så kommer vi att välja ut de som först anmält sig och fördela strandstädningen över alla öar.

Det finns tre perioder att välja på och din förening kan välja att städa under alla perioder. Perioderna är juli, augusti och september.

Såhär går du tillväga

  • Anmäl föreningen till vårt strandstädarregister och fyll i alla uppgifter i registret.
  • Föreningen får 1000 kronor till en början. Vi vill att föreningen lägger ut information från kommunen på föreningens webbplats. Informationen handlar om strandstädning och vi vill att en representant medverkar på ett informationsmöte som vi kallar till.
  • Föreningen samlar minst tio medlemmar och städar under den period som är bestämt. Föreningen fyller i en app var den städat och vi ser med fördel att föreningen städar i området där föreningen bedriver verksamheten.
  • Föreningen får 5000 kronor för varje städtillfälle.
  • Sista anmälningsdag är 15 juli. När anmälningstiden är slut får föreningens kontaktperson ett mejl som bekräftar om och när föreningen får vara med i aktiviteten.

Vid frågor och funderingar

Kontakta Ewa Widell, föreningssamordnare på mejl eller telefon.

Kontakta Mona Molki, arbetsledare på mejl eller telefon.

Kontakta Veronica Tindvall, Enhetschef Etablering och arbetsmarknad på mejl eller telefon.

Senast uppdaterad: 2020-06-17 18.00

Publicerad: 2020-06-17 18.00