Vi slänger inte där vi hänger

Vi hjälps åt att inte skräpa ner och förstöra i kommunen. Tillsammans gör vi en fantastisk kommun bättre.

Motionsslingan vid Jungfruviken Hönö

Vi arbetar för att alla boende, arbetande och turister ska kunna njuta av vår vackra natur, badplatser och fritidsanläggningar. Innan det ens pratades om återbruk och återvinning så tog vi tillvara och återanvände mycket för att på så sätt använda budgeten på bästa sätt. Medarbetarna vänder och vrider på resurserna och skapar den fantastiska omgivningen som finns runt oss.

Nu måste vi alla ställa upp – unga, vuxna, boende, arbetande och semesterfirande. Vi måste hjälpas åt att låta verksamheten utföra det som är tänkt och inte starta varje vecka med att ta hand om sönderbombade bajamajor, brända och nedskräpade badplatser och grafittimålade anläggningar. Det är allas ansvar att vara förebilden som inte slänger skräp i naturen, bränner upp badbryggor och kör fordon där du inte får. Det ansvaret och uppdraget kan inte läggas enbart på kommunalt anställda eller ideella föreningar.

Det hjälper inte att ondgöra sig på sociala medier om vad och vem som gjort vad. Var med och utbilda våra barn och unga med sunt förnuft och konsekvenshantering. Om du gör sönder en bajamaja en lördagsnatt kommer du inte kunna använda den på måndag när du vill chilla på stranden. Om vi behöver sanera sprayfärg från våra anläggningar försvinner de pengar som skulle gå till förbättringar på dessa.

Tillsammans gör vi en fantastisk kommun bättre.

#vislängerintedärvihänger

/Verksamhetsområde fritid och kultur

Senast uppdaterad:

Publicerad: