Välkommen till en utställning kring Agenda 2030

4-27 augusti anordnas en utställning kring Agenda 2030 - FNs hållbarhetsmål på Öckerö bibliotek. Utställningen innehåller fakta om de globala målen, goda exempel på arbete utifrån Agenda 2030 i kommunens verksamheter och skapat material från skola och daglig verksamhet.

De 17 globala målen

Vi har samlat in material som skapats i verksamheternas ordinarie arbete till utställningen. Materialet är inte framtaget för att skapa utställningen utan ett urval av vad som pågår i våra verksamheter. Bidragen till utställningen kommer från daglig verksamhet, förskolor och skolor, samhällsbyggnad samt fritid och kultur.

Vi vill att du ska besöka utställningen för att lära dig mer om Agenda 2030 och hållbarhet som kan handla om så många olika saker. Vi kan alla bidra på något sätt till en mer hållbar livsstil och hållbart samhälle. Utställningen ska inspirera, engagera och ge fler idéer på till exempel återbruk – att saker kan få nytt liv. Tanken är också att inge hopp och visa att det redan görs mycket i kommunens verksamheter, säger Linn Wass folkhälsoutvecklare.

I utställningen kommer du att få se vad daglig verksamhet har skapat som till exempel ringar av teskedar, förkläden och arbetsbälten gjorda av jeansbyxor, stjärna av kompostpåse och drivvedskonst. Du kommer även att få se material från skolans projekt om en hållbar stad. Husmodulerna för hållbara hus har skapats och konstverk av återbruk.

Brattebergs förskola har skapat en skolträdgård för att bidra till ett hållbart samhälle.

Att odla är ett roligt och tydligt sätt för barnen att se hur en liten planta eller frö kan växa och bli stor. Barnen får en god relation till naturen och djuren samt förstår att det vi väljer att göra påverkar vår miljö, säger Sara Brugård förskollärare på Brattebergs förskola.

Utställningen följer Öckerö biblioteks öppettider.

För mer information

Du kan läsa mer om Agenda 2030 och de olika målen på globalamalen.se Länk till annan webbplats..

Senast uppdaterad:

Publicerad: