Snart startar Puls! – en rörelsesatsning för barn 9-12 år

Puls! är en rörelsesatsning för barn mellan 9-12 år. Satsningen vill ge dig som vårdnadshavare och ditt barn verktygen för att tillsammans få en mer aktiv fritid med fokus på rörelseglädje. Kursen genomförs av Öckerö kommun i samarbete med Närhälsan Rehab och Nordic Wellness.

Kursen består av två delar, en för barnen och en för vårdnadshavare. Det är viktigt att ni tillsammans genomför kursen. Du och ditt barn får möta olika yrkesgrupper som träningsinstruktör, fysioterapeut, arbetsterapeut och dietist. Det finns möjlighet till en fortsättningsgrupp för barnen.

Tio träffar för barn

Barnen träffas vid totalt tio kurstillfällen med start torsdag 12 november. Barnen får under kursen delta i ledarledd fysisk aktivitet, både inomhus och utomhus. Fokus ligger på rörelseglädje, balans och styrka och utgår från barnets förutsättningar. Målet är att ge ett starkare fysiskt självförtroende.

Tre träffar för vårdnadshavare

Under kursen är det även träffar för vårdnadshavare. Fokus på träffarna är att ge stöd till att återta eller utveckla en mer aktiv och hälsosam fritid. Du får bland annat information om: 

  • Fysiskt självförtroende och rörelseglädje
  • Skärmhälsa – hjälp!
  • Måltider – att lätt välja rätt
  • Vardagsstruktur – hur?

Om kursen

När?

Torsdagar kl. 16-17 med start 12 november (OBS! nytt datum). Vårdnadshavare träffas vid tre tillfällen 12/11, 26/11 och 21/1. Vid dessa tillfällen pågår kursen kl. 16-17.30.

Var?

Vi träffas vid Nordic Wellness, Östra Hamnen 1, Hönö. Aktiviteterna kan vara både inomhus och utomhus.

Kostnad?

600 kronor som betalas i samband med anmälan.

Hur anmäler vi oss?

Du anmäler er genom att ringa 031-96 25 65 eller besöka Nordic Wellness. Begränsat antal platser.

Mer information

Om du har frågor eller vill veta mer är du välkommen att kontakta Nordic Wellness, 031-96 25 65.

Senast uppdaterad:

Publicerad: