Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Sommarsimskolor 2021

Sommaren 2021 anordnas föreningsdrivna simskolor på sju kommunala badplatser i kommunen. Rörö, Öckerö, Björkö, Knippla, Kalvsund, Fotö och Hönö. Vi följer Folkhälsomyndighetens direktiv och anpassar oss utifrån den dagsaktuella situationen. Nedan hittar du information om varje sommarsimskola.

Barn som badar

Simskolan är en intensivutbildning som pågår under två-tre veckors tid under sommaren. Simskolorna har utbildade simlärare som arbetar tillsammans med en assistent på varje simskola. Utbildningen görs genom SLS (svenska livräddningssällskapet).

Barnen får lära sig bröstsim och ryggsim enligt SLS. Syftet med sommarsimskolan är att ge barnen god vattenvana och simkunskap. Vattenvana innebär att inte vara rädd för vattnet och att kunna balansera, orientera sig och flyta i vattnet. Även att kunna doppa huvudet och titta under vattnet. Vattenvana är en grundläggande förutsättning för att kunna lära sig att simma.

Hur lång tid det tar att lära sig att simma är olika för alla individer. Barnen ska vara 5 år för att få vara med i nybörjargrupperna. Simning är en färdighet som kräver träning. Hur lång tid det tar för just ditt barn att lära sig simma beror på ålder, mognad, vattenvana och hur ofta ni tränar.

På eftermiddagarna kan barnen ta simmärken på alla öarnas simskolor.

Samlad information om coronaviruset och covid-19

Vi följer Folkhälsomyndighetens direktiv och anpassar oss utifrån den dagsaktuella situationen. Följ ockero.se/viruslänk till annan webbplats för samlad information om coronaviruset och covid-19 eller folkhalsomyndighetenlänk till annan webbplats. Du kan även kontakta aktuell förening för aktuellt besked.

Veckor: 29 och 30

Kontaktperson: lennart125@hotmail.com

Arrangör: Rörö IF

Veckor: 27 och 28

Kontaktperson: knipplasimskola@gmail.com

Arrangör: Knippla IK

Veckor: 29, 30 och 31

Kontaktperson: Astrid Gustafsson astrid.gustafsson@gmail.com
Arrangör: Hönö IS

Veckor: 29, 30 och 31

Kontaktperson: bjornuddenberg@gmail.com

Arrangör: Kalvsunds IF

Veckor: 31 och 32
Kontaktperson: Josefin Corneliusson jossan.corneliusson@hotmail.com
Arrangör: Fotö GIF

Veckor: 29 och 30
Kontaktperson: info@simlaran.com
Arrangör: Öckerö Båtsällskap

Veckor: 28, 29 och 30
Kontaktperson: mathilda.gustavsson.01@gmail.com
Arrangör: IFK Björkö

Senast uppdaterad: 2021-05-28 11.29

Publicerad: 2021-05-28 11.29