Stort intresse för programmering bland unga

Under påsklovet arrangerade kulturskolan två stycken workshops i programmering för barn och unga. Några var redan erfarna medan vissa fick testa programmering för första gången!

Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.

Det var föreningen Hemkodat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. som under två dagar lärde ut kodning och programmering i Scratch och Roblox.

På ett lekfullt och inspirerande sätt fick deltagarna lära sig mer om teknik och möta likasinnade. Intresset för programmering ökar bland unga. Det kanske inte är så konstigt då det i dagens samhälle finns överallt och tekniken spelar en stor roll. Vi i Öckerö kommun vill ta tillvara på barn och ungas intresse och ge utrymme för att utvecklas och utforska. Tack till Hemkodat för ert viktiga arbete och det fina besöket hos oss. Alla ni som deltog ska även ha ett stort tack och vi hoppas att ni blivit inspirerade till att fortsätta utforska teknikens värld.

 

Kort om hemkodat:

Hemkodat grundades för drygt fem år sedan med missionen att göra teknik roligt och spännande för unga. Vi vet att många älskar att spela spel, det gör vi också, men att det kan kännas krångligt hur en själv skapar spel.

Därför arrangerar hemkodat regelbundna aktiviteter där vi lär oss att skapa spel, bygga robotar och mycket mer för att visa hur fantastiskt det är att själv kunna skapa med teknik. Vi är övertygade om att teknik kan vara både roligt och spännande och vi vill att du ska känna det också!

 

Senast uppdaterad:

Publicerad: