Rådgivningstelefon om mat för äldre

Hälsosamma matvanor är viktiga genom hela livet. Som äldre förändras både kroppen och vardagen. Numera finns speciella kostråd riktade till dig över 65 år. Vår dietist ger dig tips och råd när du ringer till vår rådgivningstelefon.

Vatten som kommer in mot strand.

Det är inte ovanligt att matvanor förändras när vardagens rutiner ändras i samband med exempelvis pension. Genom att äta bra mat och ha bra måltidsrutiner får du goda förutsättningar till ett aktivt liv med bibehållen ork och styrka. Maten är också viktig för återhämtning om du skulle drabbas av sjukdom.

Rådgivningstelefon

Har du frågor om bra mat för äldre? Det kan vara frågor som gäller dig själv eller en anhörig. Då är du välkommen att ringa vår rådgivningstelefon. Vi kan hjälpa dig att se över din kost och ge konkreta tips på hur du kan göra din mat mer näringsrik, proteinrik eller energirik om du behöver det. Samtalet är cirka 20 minuter. Kontakta kommunservice på telefon 031-97 62 00 så hänvisar de dig vidare.

Senast uppdaterad:

Publicerad: