PULS - fortsätter i höst!

PULS fortsätter i höst igen – tack för en härlig vår! Under våren har vårdnadshavare och barn fått möta olika yrkesgrupper som träningsinstruktör, fysioterapeut, arbetsterapeut, dietist och aktivitetssamordnare där fokus ligger på rörelseglädje, balans och styrka. Målet för kursen är att ge barn ett starkare fysiskt självförtroende.

Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.

Barnen har träffats tolv gånger och haft ledarledd fysisk aktivitet av Madeleine Borg som är instruktör på Nordic Wellness. Träningar har skett inomhus och utomhus. Barnen har fått testa på olika saker som hinderbana, styrketräning, dans, rörelseskyltarna i Jungfruviken och besökt Fritidsbanken på Prästängen.

Vårdnadshavare har under våren haft tre informationstillfällen med dietist, fysioterapeut, arbetsterapeut för att få stöd att utveckla en mer aktiv och hälsosam fritid. En familjeaktivitet ordnades även på Prästängen tillsammans med Fritidsbanken för att inspirera deltagarna till fler aktiva familjeaktiviteter som fokuserar på rörelseglädje.

Många har uttryckt att PULS varit givande för hela familjen. Ett av barnen sammanfattar det Man rör på sig mycket och det är kul!”

Fortsättning följer i höst

En fortsättningsgrupp startar vecka 37 och en nybörjargrupp startar senare under hösten. Vill ditt barn vara med? Välkommen att kontakta Nordic Wellness, 031-96 25 65.

Mer om PULS

Puls är en rörelsesatsning för barn mellan 9-12 år som vill ge vårdnadshavare och barn verktygen för att tillsammans få en mer aktiv fritid med fokus på rörelseglädje. Kursen genomförs av Öckerö kommun i samarbete med Närhälsan Rehab och Nordic Wellness.

Senast uppdaterad:

Publicerad: