Besök på våra äldreboenden och korttidsboende

Nu ökar antalet bekräftade fall av covid-19 i samhället och vi behöver tillsammans hjälpas åt för att minska smittspridningen. Med anledning av rådande läge så gäller följande angående besök på våra äldreboenden och korttidsboendet på Solhöjden Södra.

Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.

Just nu ökar antalet bekräftade fall av covid-19 i hela Västra Götalandsregionen. Det går även att se en ökning i Öckerö kommun. Därför behöver vi tillsammans hjälpas åt för att minska risken för smittspridning på våra äldreboenden och korttidsboendet på Solhöjden Södra.

Vi behöver din hjälp som anhörig för att minimera risken för smittspridningen på alla boenden. Med anledning av rådande läge så gäller följande information för besök på våra boenden. Vi förstår att denna tid är tung för både anhöriga och boende när smittspridningen gör att vi inte kan ses så mycket som vi vill. Tack för din förståelse och visad hänsyn!

Äldreboenden

På grund av rådande smittspridningen vill vi att du som anhörig undviker besök på våra äldreboenden så långt det går.

Alla besök på våra äldreboenden ska vara inplanerade. Kontakta därför avdelningen där din anhöriga bor innan ditt besök. Besök måste vara noga planerade och med vetskap om de risker som finns gällande smittspridning. Följ de rutiner som finns på boendet för att minska risken för smittspridning. Vi ser helst att inte flera besökande samtidigt kommer på besök. Du som besöker oss ska vara helt symptomfri, bära munskydd och hålla avstånd under besöket.

Korttidsboendet på Solhöjden Södra

Vi rekommenderar starkt att anhöriga inte besöker korttidsboendet på Solhöjden Södra för att minska risken för smittspridning.

Vid ett besök rekommenderas du att under hela besöket på korttidsboendet bära munskydd och att göra ett snabbtest nere i entrén innan du går upp till avdelningarna.

Håll gärna kontakten på andra sätt

Vi vill gärna att du fortsätter hålla kontakten men på andra sätt än via fysiska besök. Håll kontakten via telefon eller andra digitala tjänster som gör att du och din anhöriga kan se varandra. Fråga gärna personalen om du behöver hjälp så gör vi vårt bästa för att göra det möjligt.

Så minskar vi risken för smittspridning

Alla som arbetar eller vistas på våra äldreboenden och korttidsboende följer Smittskydd Västra Götalands riktlinjer kring skyddsutrustning för att minska risken för smittspridning.

Vi har rutiner för hur vi arbetar med skydd så fort någon på ett boende visar symptom. Det genomförs regelbundna testningar av både boende och medarbetare.

Senast uppdaterad:

Publicerad: