Akut behov av deltidsbrandmän på Björkö

Vi är i akut behov av fler deltidsbrandmän på Björkö. ­Vill du bli en av oss? Vi behöver dig!

Martin Gow och Jenny Milton berättar i filmen varför de valt att göra en samhällsinsats och arbeta som deltidsbrandmän.

Har du ett stort engagemang och vill bidra till att skapa trygghet och säkerhet där du bor?

Som deltidsbrandman, Räddningstjänstpersonal i beredskap (RiB), har du utöver ditt ordinarie arbete, beredskap som brandman. Det innebär att du blir inkallad på räddningstjänstuppdrag vid behov. Det kan handla om många olika typer av insatser som att rädda liv, släcka bränder och bistå vid trafikolyckor.

Det är ett spännande, givande och mångsidigt jobb. Du kommer i kontakt med människor i olika situationer, arbetar tillsammans med kollegor i ett lag och får röra på dig mycket. Förutom värdefull kompetens och erfarenhet som kommer med uppdraget, får du en betald utbildning och ersättning för din jourberedskap.

Vanligtvis bemannas RiB-gruppen av sex jourteam bestående av två personer per team. Varje tvåmannalag har jour dygnet runt var 6:e vecka och utgör första insatsen vid ett larm i väntan på förstärkning från ordinarie personal.

Du måste vara bosatt på Björkö och gärna befinna dig där dagtid.

Vill du veta mer?

Hör av dig till Peter Eriksson, räddningschef på Öckerö Räddningstjänst, så berättar han mer och bjuder in till ett informationsmöte.

Telefon: 031-97 63 52
E-post: peter.eriksson@ockero.se

Mer information

Räddningstjänst | Öckerö (ockero.se) Länk till annan webbplats.

Senast uppdaterad:

Publicerad: