Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

$wideImg

Öckerö utvecklas

Öckerö kommun arbetar aktivt för att skapa en levande skärgårdskommun med människan i centrum. Vi vill att Öckerö är en kommun för alla där hållbarhet, trygghet och omsorg med människan i centrum präglar samhällsutvecklingen.

På de här sidorna kan du utforska planer och projekt för nya bostäder, arbetsplatser och infrastruktur.

Politisk vision och strategiska mål

Öckerö kommun har en långsiktig vision som heter Öckerö 365 - en levande skärgårdskommun med människan i centrum.

Samhällsutveckling och hållbarhet

Öckerö kommun arbetar för att bygga ett miljömässigt, socialt och ekonomiskt hållbart samhälle.

Byggprojekt i Öckerö kommun

Här kan du läsa om byggprojekten som drivs av kommunen. Kommunen bygger för kommunal verksamhet som skolor, boenden och infrastruktur.

Relaterade nyheter

  • 2019-06-28

    Arbetet med att bygga Björkö nya skola är på gång och förhoppningen är att byggstart kan ske i augusti. Det föreligger dock ett överklagande av bygglovet för Björkö nya skola vilket medför att byggnationen kan starta först då överklagandeärendet är avgjort.
  • 2019-05-29

    Nu har konstnären Henrietta Kozica påbörjat konstverket på Hedenhallen. Hon tolkar den japanska folksagan Fiskarpojken Urashima Taro. Se målningen växa fram dag för dag.
  • 2019-05-23

    Under år 2018-2019 har hela verksamheten fritid och kultur i Öckerö kommun utbildats i syfte att HBTQ-certifiera verksamheten. I samband med Öckerö pride- och kulturkalas den 25 maj 2019 mottar verksamheten certifikatet.