Rörelseträning för vuxna

Kanske är du ny i en träningsform, senior, rehabiliterar dig eller gillar du att träna i ett ostressat tempo? På våra tillfällen har du möjlighet att anpassa träningen till dina förutsättningar. Du får extra mycket guidning och tid att hitta rätt i varje övning. Vi fokuserar på balans, smidighet och funktion.

Träningen är lätt ansträngande och passar dig som har en nedsatt kondition.

Vi har träningspassen utomhus. Vi följer råd och rekommendationer från ansvariga myndigheter och anpassar verksamheten vid behov.

När?

Tisdagar klockan 9.30-10.45: Aktivitetsslingan med promenad eller stavgång och styrka.

Torsdag klockan 9.30-10.30: Balans, smidighet, och styrka.

Var?

Tisdagar: Vi träffas på Prästängens parkering, Öckerö.

Torsdagar: Utomhusgymmet i Jungfruviken, Hönö

Kläder?

Smidiga kläder efter väder.

Kostnad och anmälan?

Ingen kostnad eller ingen anmälan.

Effekten av träning

Effekten av träning och fysisk aktivitet är enorm och påverkar hela kroppen positivt. Direkt efter motionen höjer du din sinnesstämning och du får en direkt effekt på smärtlindring i kroppen, blodtrycket och stressnivåerna sjunker och du sover bättre. Hälsoeffekten av regelbunden fysisk aktivitet är stor oavsett hur gammal du är och oavsett om det handlar om muskelstyrka, balans eller kondition. Känslan av att känna sig piggare, gladare och starkare ökar självkänslan och tilltron till sin egen förmåga stärks.

Mer information

För aktuell information följ Facebookgruppen Amanda Ottordahl - rörelseträning tisdag och torsdag Länk till annan webbplats. eller kontakta kommunservice.

Senast uppdaterad:

Publicerad: