Meny
Sök
Här är du:  

Jag vill dela med mig!

Många Öckeröbor är engagerade i den pågående flyktingfrågan. Öckerö kommun får många frågor om ansvar, organisation och hur man bäst kan hjälpa till. Här har vi därför samlat information kring ämnet med länkar för vidare läsning. Vi är tacksamma för alla goda krafter som vill göra en insats.

Hyra ut bostad
Vi söker bostäder till personer med uppehållstillstånd. Vill du hyra ut? Läs mer samt fyll i intresseformuläret här.

Bli språkvän
Öckerö kommun har en ambition att matcha nyanlända och etablerade svenskar med varandra. Detta sker i många kommuner över hela landet. I nuläget är detta dock i vilande fas, men kommer att starta igång någon gång i framtiden.

Vill du hjälpa till, men vet inte med vad?
Det finns ett stort behov av personer som på ett eller annat sätt vill skapa goda förutsättningar för integration i vårt samhälle. Oavsett om du egna idéer och förslag eller bara vill hjälpa till med något men inte vet med vad så är det enklaste sättet att ta kontakt med Kommunservice, så guidar personalen dig till rätt handläggare/verksamhet.

Anmäl intresse att bli familjehem
Vi är i ett stort behov av fler familjehem och är oerhört tacksamma för alla som visar sitt intresse. Som familjehem tar du emot ett eller flera barn och får samtidigt handledning och stöd av kommunen. En viss ersättning utgår också. Läs mer om familjehem och anmäl ditt intresse här. »

Bli kontaktperson
Som kontaktfamilj kan du hjälpa ett barn en eller två helger i månaden för att ge avlastningen eller extra stimulans. Det viktiga i kontakten är ömsesidigt förtroende samt att möta den enskilde och dennes livssituation med respekt. Läs mer om vad det innebär att vara kontaktperson och anmäl ditt intresse här. »

Bli god man
Alla ensamkommande flyktingbarn behöver en god man. Vi har fått in många intresseanmälningar men är ständigt i behov av fler gode män. Här kan du läsa mer om vad uppdraget innebär och anmäla ditt intresse. »

Hjälpa genom frivilligorganisationer
I Öckerö kommun finns många organisationer som hjälper människor på olika sätt. Vill du skänka pengar, kläder, saker eller ge av din tid så hittar du information om hur på deras webbsidor. Tipsa gärna Kommunservice om vad din föreningen gör för att hjälpa till, så länkar vi till er hemsida.

Praktikplats på företag
Öckerö kommun efterlyser praktikplatser till nyanlända. Tanken är att personen ska studera på Svenska för invandrare (SFI) och samtidigt praktisera på en arbetsplats. Hör gärna av dig till Kommunservice om ditt företag har möjlighet att ta emot praktikanter.


Besöksadress: Sockenvägen 13, Öckerö
Postadress: Öckerö kommun, 475 80 Öckerö
Telefon: 031-97 62 00, fax: 031-96 91 87

Kommunhusets öppettider
Måndag: 08:00 - 18:00
Tisd - Torsd: 08:00 - 16:30
Fredag: 08:00 - 14:30

Logga in webbredaktör
För anställda och förtroendevalda
Om webbplatsen

E-post: kommun@ockero.se
Org.nr: 212000-1280
Bankgiro: 5294-9609

Kontakt

Kontakta oss
Jag förstår att Öckerö kommun är en myndighet och att det innebär att det jag skriver blir en allmän handling. Tänk på att inte skriva känsliga uppgifter.

Kontakta oss
Jag förstår att Öckerö kommun är en myndighet och att det innebär att det jag skriver blir en allmän handling.

Besöksadress: Sockenvägen 13, Öckerö
Postadress: Öckerö kommun, 475 80 Öckerö
Telefon: 031-97 62 00, fax: 031-96 91 87

Kommunhusets öppettider
Måndag: 08:00 - 18:00
Tisd - Torsd: 08:00 - 16:30
Fredag: 08:00 - 14:30

Logga in webbredaktör
För anställda
Om webbplatsen

E-post: kommun@ockero.se
Org.nr: 212000-1280
Bankgiro: 5294-9609

Kontakt