Meny
Sök
Här är du:  

Gymnasieskola

Att söka till gymnasieskolan

Öckerö kommun ingår i Göteborgsregionen, GR, som består av Göteborg och ytterligare tolv kommuner. Inom Göteborgsregionen tillämpas gemensam antagning till gymnasieskolorna i regionen. Information om valet till gymnasieskolan lämnas i första hand av studievägledaren vid grundskolan och i andra hand av studievägledaren vid Öckerö seglande gymnasieskola. Söker gör man via Indra2. I Öckerö kommun finns en av gymnasieskolorna inom Göteborgsregionen, Öckerö seglande gymnasieskola, som har en egen hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.  

Gymnasieutbildning för ungdomar

Ungdomar från Öckerö får fritt söka alla gymnasieutbildningar som anordnas inom Göteborgsregionens tretton kommuner. Gymnasieskolor på andra orter kan man få söka i vissa fall. Kontakta din studievägledare för mer information.

Inackorderingstillägg eller skolkort

Du kan antingen få skolkort eller söka inackorderingstillägg, inte båda samtidigt. Elever från Öckerö som studerar vid kommunala eller fristående gymnasieskolor i Göteborgsregionen får skolkortet hemskickat till sin folkbokföringsadress. Ett borttappat kort kan ersättas med ett nytt mot en avgift om 200 kronor. Anmäl förlusten till gymnasieskolans expedition.

Om du är elev vid en gymnasieskola i en annan kommun kan du ha rätt att söka inackorderingstillägg. Inackorderingstillägg kan sökas från hemkommunen för studerande inom det offentliga skolväsendet (gymnasieskolor). För studerande vid folkhögskolor, fristående skolor med flera kan statligt inackorderingstillägg sökas hos CSN (Centrala studiestödsnämnden).

Sista ansökningsdag för kommunalt inackorderingstillägg är för höstterminen den 15 september och för vårterminen den 15 februari. Enligt beslut i barn- och utbildningsnämnden har man inte rätt till inackorderingstillägg om man studerar i Göteborg och bor på de öar där man bara behöver åka en färja för att komma till Göteborg. De elever som beviljats inackorderingstillägg har inte rätt till skolkort (busskort). Kontakta gymnasieskolans skoladministratör om du vill veta mer. Ansökan inackordering.PDF

Aktivitetsansvar

Om du är mellan 16 och 20 år och inte går på gymnasiet är kommunen enligt lag skyldig att hålla kontakt med dig och erbjuda utbildning eller andra åtgärder. För att få veta mer om vilka möjligheter som finns kan du kontakta kuratorn på gymnasieskolan.

Vuxenutbildning i annan kommun

Vuxna som vill studera i en annan kommun har möjligheter att göra detta. Läs mer om vuxenutbildning.

Kontakta

Skoladministratör
Annette Islander

Studie- och yrkesvägledare
Lina Häggman  

Mer information

Vill du få information om elevhälsan klicka härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Besöksadress: Sockenvägen 13, Öckerö
Postadress: Öckerö kommun, 475 80 Öckerö
Telefon: 031-97 62 00, fax: 031-96 91 87

Kommunhusets öppettider
Måndag: 08:00 - 18:00
Tisd - Torsd: 08:00 - 16:30
Fredag: 08:00 - 14:30

Logga in webbredaktör
För anställda och förtroendevalda
Om webbplatsen

E-post: kommun@ockero.se
Org.nr: 212000-1280
Bankgiro: 5294-9609

Kontakt

Kontakta oss
Jag förstår att Öckerö kommun är en myndighet och att det innebär att det jag skriver blir en allmän handling. Tänk på att inte skriva känsliga uppgifter.

Kontakta oss
Jag förstår att Öckerö kommun är en myndighet och att det innebär att det jag skriver blir en allmän handling.

Besöksadress: Sockenvägen 13, Öckerö
Postadress: Öckerö kommun, 475 80 Öckerö
Telefon: 031-97 62 00, fax: 031-96 91 87

Kommunhusets öppettider
Måndag: 08:00 - 18:00
Tisd - Torsd: 08:00 - 16:30
Fredag: 08:00 - 14:30

Logga in webbredaktör
För anställda
Om webbplatsen

E-post: kommun@ockero.se
Org.nr: 212000-1280
Bankgiro: 5294-9609

Kontakt