Nominera till kultur- och fritidspriset

Öckerö kommuns årliga Utmärkelse för förtjänstfull verksamhet inom kultur- och fritidsområdet är ett pris som tilldelas enskild person. Prissumman är 5000 kronor. Sista dag för nominering var 14 november.

2021 års vinnare

2021 års vinnare blev Alex Karlsson och Oliver Sedelius, med följande motivering:

"Alex Karlsson och Oliver Sedelius har arbetat aktivt för att samla in pengar till välgörenhet, tex till Barncancerfonden, genom en årligen återkommande kultur- och fritidsupplevelse som riktat sig i första hand till barn och unga, men alla är välkomna. Alex och Oliver har helt på eget initiativ drivit, anordnat och engagerat flera ungdomar i Kultur- och fritidsupplevelsen Haunted House. Aktiviteten har bidragit till olika konstuttryck och skådespeleri."

 

 

2020 års vinnare blev Johanna Englund

Motivering:

Johanna har varit med i Öckerö IF i över 20 år. Hon har ständigt arbetat med att förbättra jämställdheten i klubben, där damlaget nu fått eget omklädningsrum. Hon är tränare, spelare och engagerad i olika evenemang. En eldsjäl som lägger stor del av sin tid på föreningen, ungdomarna och fotbollen och bidrar till att driva verksamheten framåt.

2019 års vinnare blev Ralf Magnusson.

Motivering:

Som intiativtagare och eldsjäl för naturstigen/slingan på Källö-Knippla, där tillgängligheten är total för alla. Den är känd för sin fina promenadtur även utanför Öckerö kommuns gränser. Du kan njuta av utsikt och träning och där har Ralf lagt hela sin själ och sitt hjärta för att det ska bli en fantastisk upplevelse för stora och små.

2018 års pris gick till Joakim Elvinsson.

Motivering:

Förra året fick Öckerö IF fira uppflyttning från division tre. I år är Öckerös bedrift nästan ännu större. I sista omgången lyckades nykomlingen ta andraplatsen i division två. Tränaren Joakim Elvinsson har varit aktiv i föreningen i 16 år, först som spelare och sedan som tränare för de flesta herr- och damlagen från juniorer till seniorer. Hans stora engagemang som tränare för damlaget har bidragit till deras framgångar. Joakim hedras för denna insats, som också innebär att damfotbollen blir mer uppmärksammad.

2017 års pris gick till Birgit och Nils-Jan Rapp för deras långa och idoga arbete med Örtagården på Öckerö.

2016 tilldelades priset Sarah Lycksten

Motivering:
Sarah Lycksten är fotografen som har specialiserat sig på gammaldags analog fototeknik. Hon har rustat upp en gammal ladugård på Hönö till galleri och ateljé. I galleriet genomför hon kulturarrangemang och erbjuder kurser och föredrag i fotografi. I boken ”Öa” har Sarah Lycksten via analoga fotoprocesser dokumenterat platser och händelser i kommunen.

2015 tilldelades priset Lena Nahlin och IA Green

Motivering:
I januari 2010 invigdes Hönö Konsthall. Lena Nahlin och Ia Green hade lyckats med konststycket att omvandla en gammal ladugård i gamla Hedens By till en vacker och funktionell utställningshall och ateljé. Utställningsverksamheten kompletteras med kurser i måleri och fotografi och andra kulturarrangemang.
Kreativitet och skaparglädje kännetecknar Hönö Konsthall, inte minst i målarkurserna med funktionshindrade.
Lena Nahlin och Ia Green har på ett förtjänstfullt sätt etablerat Hönö Konsthall som en attraktiv och levande plats för konstnärlig verksamhet i kommunen.

2014 var det två pristagare: Monica Nyström och Hönö Idrottssällskap
2013 års pristagare var Torbjörn Sörenson

Senast uppdaterad:

Publicerad:
Kontakt

Vänd dig till kommunservice oavsett vad din fråga eller ditt ärende gäller.

Öckerö kommunservice
Telefon: 031-97 62 00
E-post: kommun@ockero.se

Besöksadress
Sockenvägen 13
Öckerö

Postadress
Öckerö kommun
475 80 Öckerö