Faktura och autogiro

Här hittar du information om faktura från och till Öckerö kommun, e-faktura, autogiro och regler för fakturering och krav.

Betala faktura från kommunen

Betalar du din faktura med ett inbbetalningskort eller via internet, ange alltid fakturans OCR-nummer som referensnummer. Betala faktura från Öckerö kommun via bankgiro 595-8897.

Betala med e-faktura

Öckerö kommun erbjuder kunder e-faktura, vilket innebär att du som privatperson kan få fakturan presenterad i din internetbank.

Så fungerar e-faktura

E-faktura innebär att vi elektroniskt skickar fakturan till din internetbank. E-fakturan innehåller samma uppgifter och kommer med samma tidsintervall som vanliga fakturor. Du får ett meddelande i din internetbank när du har en faktura att betala och kan välja mellan att godkänna betalning direkt eller att titta på fakturaspecifikationen innan du godkänner fakturan. Alla uppgifter för att göra betalningen är redan ifyllda, så du slipper knappa in OCR-nummer, datum och belopp.

Fakturamottagare och fakturabetalare kan vara olika personer. Om du som är fakturabetalare inte är samma person som fakturamottagare måste du vid anmälan ange fakturamottagarens personnummer.

Säkerhet

Det är bara du som kan se e-fakturan via din internetbank.

Anmäl/säg upp e-faktura

Anmäl att du vill ha e-faktura via din internetbank. Om du senare inte längre vill vara ansluten till e-faktura, avregistrera dig via din internetbank.

Betala med autogiro

Autogiro gör det enkelt för dig att betala dina räkningar. Med autogiro betalas dina räkningar tryggt och säkert helt automatiskt på förfallodagen, under förutsättning att det finns täckning på ditt konto. Du slipper knappa in långa sifferrader i din dator, fylla i räkningar eller stå i kö för att betala.

Fakturan kommer som vanligt

Fakturan skickas ut till dig som vanligt, men det framgår på fakturan att beloppet dras via autogiro. Stämmer uppgifterna på fakturan behöver du bara se till att det finns tillräckligt stort belopp klockan 24.00 bankdagen före förfallodagen på det konto du har anslutit till autogiro.

Hur skaffar jag autogiro?

Du anmäler att du vill ha autogiro via din internetbank eller genom att fylla i Ansökan om autogiro Pdf, 791.4 kB. bland kommunens blanketter och e-tjänster.

Hur säger jag upp mitt autogiro?

Tjänsten autogiro gäller tills vidare. Vill du avsluta ditt autogiro måste du kontakta din bank eller Öckerö kommun.

Leverantörer som ska fakturera kommunen

Från 1 april 2019 ska du som är leverantör till Öckerö kommun skicka fakturor till oss som elektroniska fakturor.

OBS! enligt lagkravet godtas inte PDF som en e-faktura.

Adressuppgifter vid elektronisk faktura

Använd följande adressuppgifter för att skicka elektroniska fakturor till oss.

Organisationsnummer

212000-1280

Namn

Öckerö kommun

Ansluten till distributionstjänst

Swedbank, SWEDSESS

E-adress via operatörstjänst

2120001280

GLNnr

7362120001286

E-adress via Peppolnätverket

0007:2120001280

Fakturareferens

Kommunens referens ska alltid anges på fakturan till exempel ZZ12345.

Kontakta kommunservice Länk till annan webbplats. som kopplar dig vidare till handläggare.

Faktura – ansök om anstånd med betalning

Om du av någon anledning har svårt att betala en viss faktura i tid kan du ansöka om anstånd. Det innebär att du önskar att få betala den senare. Om din ansökan beviljas förlängs fakturans betalningsdatum. Kontakta kommunservice Länk till annan webbplats. som kopplar dig vidare till handläggare.

Senast uppdaterad:

Publicerad: