Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Konstvågen

Konstvågen är ett mycket uppskattat och välbesökt evenemang i Göteborgs norra skärgård. Under den första helgen i augusti öppnar varje år en mängd lokala konstnärer och hantverkare upp sina ateljéer och hemmamiljöer här ute på öarna.

konstvågen

I år har 105 utställare öppet mellan kl 11-18 lördagen 3 augusti och söndagen den 4 augusti.

I utställningshallen, Öckerö bibliotek, finns en samlingsutställning. Ett tips är att starta här. Utställningen är organiserad ö-vis så att besökaren ska kunna se vilka utställare som ställer ut på vilken ö. Detta brukar vara en uppskattat sätt att planera sin dag på.

Samlingsutställningen har under helgen öppet mellan kl. 11-16.

Konstvågen har som arrangemang vuxit över tid och är nu ett välkänt inslag både här på öarna och i hela regionen. Den har i denna form funnits sedan 2002. Öckerö kommun har varit med och arrangerat konst- och hantverksrundor, i olika skepnader och med vissa uppehåll, sedan mitten av 80-talet.

För dig som tänker besöka Konstvågen

Årets folder 2019

Här under finner du årets Konstvågenfolder i PDF-format:

Konstvågen folderPDF

Karta - Konstvågen 2019PDF

Utställare - Konstvågen 2019PDF

Resor, mat och boende

Det är ca 19 km från Göteborg till färjeläget vid Lilla Varholmen.

Du tar dig hit med cykel, bil eller buss på väg 155 mot Hisingen/Öckerö. Avgiftsfri färja till Hönö eller Björkö. Hönö har broförbindelse med Fotö, Öckerö och Hälsö. Avgiftsfri färja tar dig från Hälsö till Rörö och Hyppeln. Till Kalvsund & Grötö går personfärja från Öckerö färjeläge samt från Framnäs på Björkö.

För tips på mat & boende läs mer på Visit Öckerölänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster eller www.goteborgsskargard.comlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster , besök någon av öarnas infopoints eller kontakta Kommunservice på 031-97 62 00.

Glöm inte att följa Konstvågen på facebook.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Publicerad den: 2019-06-12 18.30