Konstvågen

Konstvågen är ett mycket uppskattat och välbesökt evenemang i Göteborgs skärgård.

Konstvågen

Konstrundan Konstvågen är ett samarbete mellan Öckerö kommuns Utbildnings,- kultur och fritidsförvaltning och Kulturföreningen Konstvågen. Huvudaktör är kulturföreningen Konstvågen, med stöd av Öckerö kommun och Västra Götalandsregionen.

Det som en gång var en liten hantverksmässa är idag en av landets största konstvandringar. Första helgen i augusti återvänder tusentals kulturintresserade hem efter besök i Öckerö kommun med värdefulla konst- och naturupplevelser, spännande samtal och unika konstverk. En viktig del av upplevelsen är alla de samtal och diskussioner kring konst och livet som Konstvågen ger upphov till. Människor träffas, evenemanget har en tillåtande atmosfär. I konstrundan samlas vitt skilda konstnärliga uttryck - måleri, akvarell, skulptur, foto, keramik, textil … ja till och med danskonst.

Välkomna att besöka konstnärer i deras ateljéer, hem, sjöbodar, trädgårdar. Nyfikenhet och bekväma skor rekommenderas, kartor och appar hjälper dig att hålla kursen.

Konstvågenhelgen

Alla 100 konstnärer har öppet under konstvågenhelgen, lördagen den 3 augusti och söndagen den 4 augusti mellan klockan 11.00 - 17.00.

Utställare som har fredagsöppet den 2 augusti har öppet klockan 17.00 - 20.00.

Helgen är en folkfest med tusentals personer som letar sig fram på öarna mellan ateljéer, fikar och njuter av konsten. Många kommer hem med en tavla, ett fotografi eller en skulptur.

Mer info på:

www.kulturforeningenkonstvagen.se Länk till annan webbplats.

Konstvågen på Facebook Länk till annan webbplats.

Samlingsutställningen

Samlingsutställningen pågår mellan den 15 juni - 4 augusti. Utställningen följer bibliotekets öppettider Länk till annan webbplats..

Under Konstvågenhelgen 3-4 augusti är samlingsutställningen öppen:

Lördagen den 3 augusti klockan 11.00 - 16.00

Söndagen den 4 augusti klockan 11.00 - 16.00.

Samlingsutställningen hänger i Utställningshallen, Navet.

Hitta hit

Senast uppdaterad:

Publicerad: