Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Konstvågen

Konstvågen är ett mycket uppskattat och välbesökt evenemang i Göteborgs skärgård. Under den första helgen i augusti öppnade en mängd lokala konstnärer och hantverkare upp sina ateljéer och hemmamiljöer här ute på öarna. Samlingsutställningen fanns att beskåda i Utställningshallen på Öckerö bibliotek.

Konstvågen har som arrangemang vuxit över tid och är nu ett välkänt inslag både här på öarna och i hela regionen. Den har i denna form funnits sedan 2002. Öckerö kommun har varit med och arrangerat konst- och hantverksrundor, i olika skepnader och med vissa uppehåll, sedan mitten av 80-talet.

Konstvågen 2020

Tisdagen den 21/1 öppnar årets anmälan till Konstvågen 2020, helgen 1-2 augusti.

Konstvågen 2020 är ett samarbete mellan Öckerö kommun, Fritid och Kultur och Kulturföreningen Konstvågen. Konstrundan är öppen för konstnärer, slöjdare och konsthantverkare som är skrivna eller sommarboende i Öckerö kommun. 100 platser, först till kvarn. Sista anmälningsdag, i mån av plats, är måndag 23 mars. Anmälningsformulär kommer publiceras på denna sida 21/1.

Information till deltagare

Här på Konstvågens hemsida kommer alla dokument med viktig info till er deltagare att finnas.

Titta här, speciellt under maj och juni månad, då kommer korrektur för text, bild + karta till foldern att finnas här. För information om Kulturföreningen Konstvågen, kontakta ordförande Lars Persson.

Kulturföreningen Konstvågen är en registrerad ideell förening. Org. Nr. 802524-8868
Adress: c/o Christina Roos, Granvägen 3 475 31 Öckerö

Följ oss på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster eller Instagram.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster Använd gärna hashtaggen #konstvågen2020 vid delningar och diskussioner i sociala medier.

Information till besökare

Det är ca 19 km från Göteborg till färjeläget vid Lilla Varholmen. Du tar dig hit med cykel, bil eller buss på väg 155 mot Hisingen/Öckerö. Avgiftsfri färja till Hönö eller Björkö. Hönö har broförbindelse med Fotö, Öckerö och Hälsö. Avgiftsfri färja tar dig från Hälsö till Rörö och Hyppeln. Till Kalvsund & Grötö går personfärja från Öckerö färjeläge, samt från Framnäs på Björkö. För information om busstrafik och färja, se västtrafiks hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

För tips på mat & boende läs mer på Visit Öckerölänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, besök någon av öarnas infopointslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster eller kontakta Kommunservice 031-97 62 00.

För bilder från tidigare år, se:

#konstvågen2015länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

#konstvågen2016länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

#Konstvågen2017länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

#Konstvågen2018länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

#Konstvågen2019länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Publicerad den: 2019-08-16 14.52