1. Viktigt meddelande Om coronaviruset och covid-19

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kurser och grupper

Du hittar även utbudet av kurser i anmälningsmodulen. När du loggar in ser du endast de kurser som går att ansöka till, beroende på ditt barns ålder.

Kulturskolans folder 2019

Från årskurs 2

Blockflöjt (sopranblockflöjt) är ett instrument med lång historia i Kulturskolan. Ofta blir blockflöjtsundervisningen förberedande för att gå vidare till andra instrumentet t.ex. tvärflöjt,
saxofon, klarinett, trumpet, trombon, valt/althorn eller tuba. Men du har också möjlighet att
gå fortsättningskurs i blockflöjt. Då möter du blockflöjtens familj, altblockflöjt och tenorblockflöjt.

 

Från åk 2 Bergagårdsskolan, Hedenskolan, Bratteberg och Björkö.

Pbuzz är ett förberedande instrument för att sedan gå vidare inom ex. bleckblåsfamiljen. Det är en blandning av trombone och vuvuzela. I kursen ingår också rytmik och sång.


Från åk 2 Bergagårdsskolan, Hedenskolan, Bratteberg och Björkö.

Uttryck dig med kroppen och dansa på Kulturskolan. Du får prova på olika dansstilar och får lära dig att memorera koreografier som sedan sätts ihop till en färdig dans. Varje termin får du möjlighet att visa upp det som din dansgrupp tränat in genom olika föreställningar som vi
gör på Kulturskolan.


DANSMIX från åk 2 till gymnasiet finns på Hedenskolan, Bergagård, Bratteberg och Björkö.
STREETDANS för killar från åk3 på Bergagårdsskolan

På dramalektionerna arbetar vi med olika övningar genom improvisation och rollspel. Vi tränar i grupp och arbetar med fantasi, samarbete och självkänsla där du tillsammans med din grupp utmanas att våga stå på scen och spela teater.

 

DRAMA åk 2-6 finns på Hedenskolan, Bratteberg och Björkö
DRAMA HÖGSTADIET Bratteberg

Vi vill vara en kulturskola där alla är välkomna att delta i våra kurser. Anpassad kurs är till för dig som har särskilda behov. Undervisningen är individuell och ungefär 20 min per elev.

Från åk 2.

Från årskurs 3

Bleckblåsfamiljen är stor och du kan välja instrument som trumpet, trombon, valthorn, althorn, baryton och tuba. Du får träna dina lungor när du spelar dessa instrument och efter första året får du möjlighet att börja spela orkester tillsammans med andra blåsinstrument.

 

Från åk 3 på Bergagårdsskolan och Björkö

Kulturskolan ger undervisning i tre olika träblåsinstrument. Det är saxofon, klarinett och tvärflöjt och alla tre har ett unikt ljud. Du använder din mun och dina lungor och spelar vackra melodier och häftiga rockriff. Du får också möjlighet att spela orkester när du spelat ditt instrument efter ett år.

Från åk 3 Hedenskolan, Bergagård, Bratteberg och Björkö

Fiol är ett instrument som kan används i många olika musikstilar som folkmusik, klassiskt och även popmusik. Fiolundervisningen börjar i grupp och sen får du möjlighet att spela individuellt om du vill. Vi har uppspelningar varje termin på Kulturskolan.


FIOL från åk 3 på Hedenskolan

Ukulele är ett litet fyrsträngat instrument. Du kan både spela melodier och ackord. I ukuleleundervisningen musicerar vi tillsamans i grupper om ca 8 elever.

Kulturskolans driver ett flertal olika ensembler. Hör med din lärare vilka möjlighet det finns att
spela och uppträda tillsamans.
  • Orkesterskola
  • Blåsorkester fortsättning
  • Generationsensemble
  • Slagverksensemble
  • Stråkensemble

Uttryck dig med kroppen och dansa på Kulturskolan. Du får prova på olika dansstilar och får lära dig att memorera koreografier som sedan sätts ihop till en färdig dans. Varje termin får du möjlighet att visa upp det som din dansgrupp tränat in genom olika föreställningar som vi
gör på Kulturskolan.

STREETDANS för killar från åk3 på Bergagårdsskolan

Från årskurs 4

Elbasen är viktig i i rock, pop, jazz och orkester. Elbasen påminner om gitarr men har fyra tjocka
strängar som har ett mörkare ljud. På lektionerna får du börja med att träna gehör, dvs spela utan bok och noter och träna öronen att lyssna. Sen går vi över i mer notspel.


ELBAS från åk 4 Bergagårdsskolan och Björkö

Keyboard är ett elektroniskt instrument som vi använder för att introducera pianot. Vi börjar med
gruppundervisning där du får spela grundkursen från boken Pianobus och även lära dig olika ackord. Efter det finns möjlighet att gå över till individuell pianoundervisning på Kulturskolan.

KEYBOARD-PIANO Bergagård

Slagverk är ett samlingsnamn för trumset, marimba, timpani, congas, bongos och alla upptänkliga rytminstrument! Undervisningen är främst inriktad på trumset och sker i grupp eller enskilt. Trumset finns ej till utlåning.

Gitarren är ett instrument som används i det allra flesta musikstilar från klassisk musik till tunga hårdrocksriff. På Kulturskolan börjar du med att spela i grupp och efterhand finns möjlighet till individuell undervisning. Du kan också från åk7 få möjlighet att börja spela elgitarr.


AKUSTISK GITARR från åk 4 Hedenskolan, Bratteberg och Björkö

Vi arbetar med hela processen från idé till färdig film och undersöker hur man kan arbeta med vinklar, klippning, musik och mycket mer för att berätta med rörlig bild. Vi använder oss av Ipad, digitalkamera eller mobil och arbetar med programmet Imovie.

 

FILM från åk 4 till gymnasiet på Hedens kulturrum

Från årskurs 5

Rösten är kroppens eget instrument och man blir glad av att sjunga. Du får utveckla din sångförmåga och träna olika uttryck i olika musikstilar. Du får göra röstövningar, träna andning, mikrofonteknik och uppträda på scen tillsammans med andra.


SÅNG från åk 5

Från årskurs 6

Gitarren är ett instrument som används i det allra flesta musikstilar från klassisk musik till tunga hårdrocksriff. På Kulturskolan kan du börja med att spela i grupp och efterhand finns möjlighet till individuell undervisning. Du kan också från åk 6 få möjlighet att börja spela elgitarr.


ELGITARR från åk 6 Hedenskolan och Bratteberg och Björkö

Kurser med stöd från statens kulturråd

På ett lustfyllt sätt får du bekanta dig med en mängd olika material och tekniker som måleri teckning skulptur lera och gips. Vi pratar om bilder och konst. Vi samarbetar ibland med andra ämnen på kulturskolan och skapar också dekor till olika föreställningar och konserter.

 

Från åk 4 Denna kurs genomförs med stöd från statens kulturråd och kan komma att avslutas

I denna ensemble skapar vi tillsammans musik med digitala hjälpmedel. Vi kommer att arbeta med Ipads och appen garageband.


Från åk 5

Denna kurs genomförs med stöd från statens kulturråd och kan komma att avslutas.

Lär dig hur ett mixerbord fungerar och hur du programmerar ledljus till skolshowen. Denna kurs genomförs inte veckovis utan vid 6 tillfällen under en termin.


Ålder åk 6 till gymnasiet

För dig som spelar gitarr, elbas, trummor och piano kan vi erbjuda att spela tillsammans i
grupp genom våra rockband på högstadiet. Det är viktigt att du har tagit lektioner minst ett år innan på ditt instrument för att vara med och spela i rockbandet. Vi tar också emot anmälan i sång till våra band!


ROCKBAND åk 7-9
Kontakt

Vänd dig till kommunservice oavsett vad din fråga eller ditt ärende gäller.

Öckerö kommunservice
Tel: 031-976200
E-post: kommun@ockero.se

Besöksadress
Sockenvägen 13
Öckerö

Postadress
Öckerö kommun
475 80 Öckerö