Knippla återvinningsstation

Här kan du lämna tidningar, pappersförpackningar, metallförpackningar samt plastförpackningar.

Pappersförpackningar

I behållarna för pappersförpackningar kan du lämna alla förpackningar som till mer än hälften består av papper. Till exempel tvättmedelskartonger, pastakartonger, pappersrullar, omslagspapper och papperspåsar.

Metallförpackningar

I behållarna för metallförpackningar kan du lämna konservburkar, dryckesburkar, aluminiumfolie, sprayburkar, färgburkar som är tomma och torra, tuber för till exempel kaviar, lock och kapsyler.

Plastförpackningar, mjuka och hårda

I behållarna för plastförpackningar kan du lämna; flaskor för till exempel ketchup, senap, schampo, rengöringsmedel, saft, burkar, glasslådor, dunkar, plastpåsar och frigolittråg. Samla gärna mjukplasten i en plastpåse för att undvika nedskräpning.

Tidningar och returpapper

I tidningsbehållarna kan du lämna; tidningar, broschyrer, reklamblad och kataloger. Lägg inte pappers- och plastpåsar i tidningsinsamlingen. Papperspåsar lämnas till insamlingen för pappersförpackningar och plastpåsen lämnas i plastinsamlingen.

Glasförpackningar

I insamlingsbehållarna för glas kan du lämna alla typer av glasförpackningar. Det finns behållare för både färgat och ofärgat glas. Lägg aldrig porslin, keramik, glödlampor, lysrör, spegelglas och fönsterglas i glasbehållarna.

Tänk på

För att återvinningen ska bli så effektiv som möjligt är det viktigt att de förpackningar som lämnas till återvinning är tomma, ursköljda och torra.

Hitta hit

Senast uppdaterad:

Publicerad:
Kontakt

Vänd dig till kommunservice oavsett vad din fråga eller ditt ärende gäller.

Öckerö kommunservice
Telefon: 031-97 62 00
E-post: kommun@ockero.se

Besöksadress
Sockenvägen 13
Öckerö

Postadress
Öckerö kommun
475 80 Öckerö