Matsedel för äldre

Här hittar du matsedeln som gäller för kommunens äldreboenden och matdistribution.


Solhöjdens Matsedel
Vecka 10
Måndag 4/3

A-rätt: Lunch korv med gräddig tomatsås och potatismos

B-rätt: Mexikansk lasagne

Kräm: Rabarberkräm

Middag: Omelett med ost & örter
Tisdag 5/3

A-rätt: Fisk Bordelaise med pepparrotssmör och kokt potatis

B-rätt: Vegetariskbiff serverat med klyftpotatis, kall vitlök- & örtsås

Kräm: Aprikoskräm

Middag: Ängamatsoppa med bröd

Onsdag 6/3

A-rätt: Köttfärslimpa serveras med gräddsås och potatismos

B-rätt: Vegetariskbiff serverat med klyftpotatis, kall vitlök- & örtsås

Kräm: Ananaskräm

Middag: Ädelostsås med pasta

Torsdag 7/3

A-rätt: Rödlinssoppa toppad med bacon

B-rätt: Ärtsoppa med sidfläsk

Efterrätt: Pannkakor med jordgubbsgrädde

Middag: Risgrynspudding

Fredag 8/3

A-rätt: Ugnsbakad kyckling med timjansky och potatiskaka

B-rätt: Vegetariskbiff serverat med klyftpotatis, kall vitlök- & örtsås

Kräm: Hallonmousse

Middag: Husets plockbricka/ Tapas

Lördag 9/3

A-rätt: Kokt fisk med ägg- och persiljesås & kokt potatis

B-rätt: Svensk chili con carne med ris

Efterrätt: Äpplekaka med vaniljsås

Middag: Raggmunkar med bacon och sallad

Söndag 210/3

A-rätt: Skinkstek med gräddsås, pressgurka och kokt potatis

B-rätt: Svensk chili con carne med ris

Efterrätt: Rabarber paj

Middag: Köttbullesmörgås med rödbetssallad


Vecka 11
Måndag 11/3

A-rätt: Isterband med persiljestuvad potatis

B-rätt: Svensk chili con carne med ris

Kräm: Jordgubbskräm

Middag: Fläskpannkaka serveras med lingon

Tisdag 12/3

A-rätt: Sprödbakad fisk med kall dillsås & kokt potatis

B-rätt: Himmelsk köttfärsröra med ris

Kräm: Päronkräm

Middag: Tomatsoppa med bröd

Onsdag 13/3

A-rätt: Pannbiff med stekt lök, brunsås och potatismos

B-rätt: Himmelsk köttfärsröra med ris

Kräm: Kökets kräm

Middag: Kökets val
Torsdag 14/3

A-rätt: Husets klassiska köttsoppa

B-rätt: Ärtsoppa med köttkorv

Efterrätt: Pannkakor med syltgrädde

Middag: Blomkålsgratäng

Fredag 15/3

A-rätt: Flygande Jacob (kyckling, bacon, banan, kokos med chiligrädde) ris

B-rätt: Himmelsk köttfärsröra med ris

Kräm: Vitchokladmousse

Middag: Hamburgare med pommes frites
Lördag 16/3

A-rätt: Fiskgratäng med hummersås och potatismos

B-rätt: Pasta med basilika kycklingsås

Efterrätt: Yoghurtmousse med hjortron och kanel

Middag: Bakpotatis med kycklingröra
Söndag 17/3

A-rätt: Bräserad fläskkotlett med kokt potatis och rödvinssky

B-rätt: Pasta med basilika kycklingsås

Efterrätt: Fruktsallad med vaniljgrädde

Middag: Stekt ris med kyckling och grönsaker


Vecka 12
Måndag 18/3

A-rätt: Falukorv med äpple, lök, senapssås & potatismos

B-rätt: Pasta med basilika kycklingsås

Kräm: Rabarberkräm

Middag: Bondomelett med skinka
Tisdag 19/3

A-rätt: Kokt fisk med sparris- & dillsås och kokt potatis

B-rätt: Vegetarisklimpa med fetaost, tomatsås och kokt potatis

Kräm: Aprikoskräm

Middag: Potatis- och purjolökssoppa med bröd
Onsdag 20/3

A-rätt: Köttbullar med gräddsås & potatismos

B-rätt: Vegetarisklimpa med fetaost, tomatsås och kokt potatis

Kräm: Ananaskräm

Middag: Pasta Carbonara (vitsås med bacon och ost)
Torsdag 21/3

A-rätt: Grönsakssoppa med linser

B-rätt: Ärtsoppa med fläsk

Efterrätt: Kökets pannkakor med syltgrädde

Middag: Potatisbullar med bacon, lingon och sallad
Fredag 22/3

A-rätt: Stekt fläsk med löksås och kokt potatis

B-rätt: Vegetarisklimpa med fetaost, tomatsås och kokt potatis

Kräm: Citronfromage

Middag: Kycklinggratäng
Lördag 23/3

A-rätt: Havets wallenbergare med skirat smör, ärtor & potatismos

B-rätt: Chorizokorv med ratatouille och stekt potatis

Efterrätt: Husets paj med vaniljsås

Middag: Smörgåstårta med skinka och leverpastej
Söndag 24/3

A-rätt: Glaserad karré med skysås & kokt potatis

B-rätt: Chorizokorv med ratatouille och stekt potatis

Efterrätt: Aprikoshalvor med hallonmelba & kakströssel

Middag: Bakad potatis med skinkröra

Vecka 13
Måndag 25/3

A-rätt: Husets krämiga korvgryta med ris

B-rätt: Chorizokorv med ratatouille och stekt potatis

Kräm: Jordgubbskräm

Middag: Ostgratinerade crêpes med sallad

Tisdag 26/3

A-rätt: Fiskpudding med skirat smör och kokt potatis
B-rätt: Sparrissoppa toppat med räkor
Kräm: Päronkräm
Middag: Tomatsoppa med ört crème och bröd

Onsdag 27/3

A-rätt: Köttbullar med brunsås och potatismos
B-rätt: Sparrissoppa toppat med räkor
Kräm: Kökets kräm
Middag: Skinksås med pasta

Torsdag 28/3

A-rätt: Ungersk Gulaschsoppa
B-rätt: Ärtsoppa med fläsk
Efterrätt: Kökets pannkakor med syltgrädde
Middag: Köttfärsgratäng

Fredag 29/3 Långfredag

A-rätt: Coq au vin - Kycklingfilé i rödvinssås med svamp och kokt potatis
B-rätt: Sparrissoppa toppat med räkor
Kräm: Hallonmousse
Middag: Äggost

Lördag 30/3 Påskafton

A-rätt: Påsk talrik-
Ägghalva, Lax, Sill x 2, Strömming, Spenatsallad, västerbottenpaj, Jansons
Efterrätt: Hallonrulltårta med grädde
Middag: Småvarmt -Prinskorv/köttbullar/potatis

Söndag 31/3 Påskdagen

A-rätt: Lammstek med rosmarin/-vitlökssky och potatiskaka
B-rätt: Rostad kålrot med rosmarin/-vitlökssky och potatiskaka
Efterrätt: Pannacotta med citron och choklad
Middag: Laxtårta med kvällssallad

Vecka 14

Måndag 1/4 Annandag påsk

A-rätt: Kokt högrev i dillsås med kokt potatis och pressgurka
B-rätt: Bakad rotselleri med dillsås med kokt potatis och pressgurka
Kräm: Fruktsallad med lättvispad grädde
Middag: Risgrynspudding

Tisdag 2/4

A-rätt: Panerad fisk med potatismos och remouladsås
B-rätt: Köttfärspaj med sallad och dressing
Kräm: Aprikoskräm
Middag: Champinjonsoppa med bacon med kuvertbröd

Onsdag 3/4

A-rätt: Korvstroganoff med ris
B-rätt: Köttfärspaj med sallad och dressing
Kräm: Ananaskräm
Middag: Makaronilåda med korv

Torsdag 4/4

A-rätt: Västkustsoppa
B-rätt: Ärtsoppa med fläsk
Efterrätt: Kökets pannkakor med syltgrädde
Middag: Köttbullar med stekt potatis

Fredag 5/4

A-rätt: Stekt korv med potatis och rotfruktsgryta
B-rätt: Köttfärspaj med sallad och dressing
Kräm: Hallonmousse
Middag: Hamburgare med dressing och pommes

Lördag 6/4

A-rätt: Fiskgratäng med hummersås och potatismos
B-rätt: Krämig vegetarisk chiligryta med ris
Efterrätt: Kesokaka med grädde
Middag: Tacotårta med tillbehör

Söndag 7/4

A-rätt: Kalops med kokt potatis
B-rätt: Krämig vegetarisk chiligryta med ris
Efterrätt: Päron halvor med mintchoklad
Middag: Janssons Frestelse

Vecka 15

Måndag 8/4

A-rätt: Stekt falukorv med stuvad morot och potatismos
B-rätt: Krämig vegetarisk chiligryta med ris
Kräm: Jordgubbskräm
Middag: Ugnsomelett med champinjonstuvning

Tisdag 9/4

A-rätt: Kokt fisk med vitvinssås och dillslungad potatis
B-rätt: Kycklingfajitas med ris
Kräm: Päronkräm
Middag: Mild potatis- och purjolökssoppa med bröd

Onsdag 10/4

A-rätt: Kålpudding med kokt potatis och gräddsås
B-rätt: Kycklingfajitas & ris
Kräm: Kökets kräm
Middag: Pyttipanna med rödbetor & stekt ägg

Torsdag 11/4

A-rätt: Klassik köttfärssoppa
B-rätt: Ärtsoppa med köttkorv
Efterrätt: Pannkakor med hallongrädde
Middag: Blomkålsgratäng med ädelost

Fredag 12/4

A-rätt: Krämig köttfärssås med pasta
B-rätt: Kycklingfajitas & ris
Kräm: Jordgubbsmousse
Middag: Varma crêpes med färskost och grillade grönsaker

Lördag 13/4

A-rätt: Pocherad fisk med citronsås och kokt potatis
B-rätt: Asiatisk kycklingpanna med ris
Efterrätt: Kladdkaka med grädde
Middag: Pasta Carbonara

Söndag 14/4

A-rätt: Fransk köttgryta (bourgognen) med potatismos
B-rätt: Asiatisk kycklingpanna med ris
Efterrätt: Citronfromage med kaksmulor
Middag: Kavring med Gubbröra

Vecka 16

Måndag 15/4

A-rätt: Köttkorv med pepparrotssås och potatismos
B-rätt: Asiatisk kycklingpanna med ris
Kräm: Rabarberkräm
Middag: Omelett med räkstuvning

Tisdag 16/4

A-rätt: Panerad stekt fisk med kokt potatis och kall dillsås
B-rätt: Vegetarisk pastasallad med soltorkad tomat och salladsost
Kräm: Aprikoskräm
Middag: Kålsoppa med köttfärs med bröd

Onsdag 17/4

A-rätt: Pannbiff med stekt lök, brunsås och potatismos
B-rätt: Vegetarisk pastasallad med soltorkad tomat och salladsost
Kräm: Ananaskräm
Middag: Varmsmörgås-/ost och skinka med tomatsallad

Torsdag 18/4

A-rätt: Krämig fisksoppa med potatis
B-rätt: Ärtsoppa med fläsk
Efterrätt: Pannkakor med syltgrädde
Middag: Skinkfrestelse

Fredag 19/4

A-rätt: Dragonkryddad kycklinggryta med kokt potatis
B-rätt: Vegetarisk pastasallad med soltorkad tomat och salladsost
Kräm: Vitchokladmousse
Middag: Bakpotatis med skaldjursröra

Lördag 20/4

A-rätt: Fiskgratäng med purjolök, morot och fänkål med potatismos
B-rätt: Kycklingklubba med curry & kokos ris
Efterrätt: Kaffepannacotta
Middag: Kokt wienerkorv med stekt potatis & sallad

Söndag 21/4

Söndag 21/4
A-rätt: Fläskkarrérulle med stekt potatis med rödvinssky
B-rätt: Kycklingklubba med curry & kokos ris
Efterrätt: Chokladbrownie med grädde
Middag: Ugnspannkaka med fläsk

Vecka 17

Måndag 22/4

A-rätt: Lunch korv med stuvade vitkål och potatismos
B-rätt: Kycklingklubbor med curry & kokos ris
Kräm: Jordgubbskräm
Middag: Raggmunk toppad med bacon

Tisdag 23/4

A-rätt: Stekt strömming, skirat smör & potatismos
B-rätt: Cevapcici med yoghurtsås & ris
Kräm: Päronkräm
Middag: Krämig tomatsoppa med bröd

Onsdag 24/4

A-rätt: Kycklingköttbullar med kokt potatis och skysås
B-rätt: Cevapcici med yoghurtsås & ris
Kräm: Kökets kräm
Middag: Blodpudding med stekt fläsk och potatisbullar

Torsdag 25/4

A-rätt: Potatis & purjolökssoppa
B-rätt: Ärtsoppa med fläsk
Efterrätt: Kökets pannkakor med syltgrädde
Middag: Husets paj med sallad och dressing

Fredag 26/4

A-rätt: Ugnsbakad kycklingfilé med potatiskaka & salviasky
B-rätt: Cevapcici med yoghurtsås & ris
Kräm: Citronfromage
Middag: Wienerkorv med potatissallad

Lördag 27/4

A-rätt: Pocherad fisk med strimlade grönsaker, kokt potatis och vitvinssås
B-rätt: Grekisk ost & ört paj med sallad och dressing
Efterrätt: Chokladpudding med vispgrädde
Middag: Pizza med skinka och annans

Söndag 28/4

A-rätt: Helstekt fläskkarré med bearnaise, skysås och stekt potatis
B-rätt: Grekisk ost & ört paj med sallad och dressing
Efterrätt: Fruktsallad med vaniljvisp
Middag: Spenatlasagne med sallad på tomat och örter

Vecka 18

Måndag 29/4

A-rätt: Stekt falukorv med senapssås och potatismos
B-rätt: Grekisk ost & ört paj med sallad och dressing
Kräm: Rabarberkräm
Middag: Ost gratinerade Crepes med sallad

Tisdag 30/4

A-rätt: Kokt fisk med vitvinssås och dillslungad potatis
B-rätt: Pastagratäng med köttfärs
Kräm: Aprikoskräm
Middag: Ängamatsoppa med bröd

Onsdag 1/5

A-rätt: Kåldolmar med skysås och potatismos
B-rätt: Pastagratäng med köttfärs
Kräm: Ananaskräm
Middag: Prinskorv med stekt potatis

Torsdag 2/5

A-rätt: Potatis och morotsoppa med tärnad bog
B-rätt: Spenatsoppa med ägghalva
Efterrätt: Kökets pannkakor med syltgrädde
Middag: Matjessill, ägghalva, gräddfil, gräslök och kokt potatis

Fredag 3/5

A-rätt: Ugnstekt kassler med potatiskaka och champinjonsås
B-rätt: Pastagratäng med köttfärs
Kräm: Vitchokladmousse
Middag: Ost och skinksmörgåstårta

Lördag 4/5

A-rätt: Kokt fisk med persilja/-äggsås och kokt potatis
B-rätt: Mexikansk lasagne
Efterrätt: Kesokaka med vaniljgrädde
Middag: Räkröra på kavring

Söndag 5/5

A-rätt: Skinkstek med gräddsås och klyftpotatis
B-rätt: Mexikansk lasagne
Efterrätt: Bär paj med vaniljsås
Middag: Halv special- korv med mos/bröd

Senast uppdaterad:

Publicerad:




Kontakt

Vänd dig till kommunservice oavsett vad din fråga eller ditt ärende gäller.

Öckerö kommunservice
Telefon: 031-97 62 00
E-post: kommun@ockero.se

Besöksadress
Sockenvägen 13
Öckerö

Postadress
Öckerö kommun
475 80 Öckerö