Studie- och yrkesvägledning
Studie- och yrkesvägledarna kan ge dig vägledning när det gäller studie- och yrkesval. Du kan ställa konkreta frågor som vilka arbeten som har brist på kompetens, hur det är att läsa på högskolan eller skillnader mellan olika utbildningsformer.
Det kan även handla om mer generella tankegångar som vad du vill med sitt liv, vilka drömmar, tankar och önskemål du har med ditt arbetsliv och karriär.
Studievägledning under sommaren 2024
Vecka 26 - 27 (24 juni - 5 juli)
Kontakta Lina Häggman, Studie och yrkesvägledare mellan 10.00-12.00
Vecka 28 - 30 Stängt
Gymnasieantagningen och INDRA2 har stängt vecka 28-29 och inga omval kan registreras.
Vecka 31 - 33 (29 juli - 16 augusti)
Kontakta Andrea Hansson, Studie- och yrkesvägledare.
Den 29 och 30 juli har vi utökade öppettider mellan 08.30-16.00. Övriga dagar har vi telefontid mellan 10.00-12.00.
Vecka 34 och framåt
Efter 19 augusti kan omval endast göras av studievägledaren på den gymnasieskola
där du är antagen. Ej antagna elever och enbart reserver kan fortsatt vända sig till
hemkommunens studievägledare.
Studievägledning inför gymnasieval
Alla elever erbjuds minst ett individuellt samtal i årskurs 9 där är även föräldrar är välkomna. Eleverna kan även besöka studievägledare genom spontana besök på raster och håltimmar. Viktigast är att eleverna känner sig trygga i sitt gymnasieval.
Arena arbetsliv
Arena arbetsliv är en mässa som arrangeras i samverkan mellan grundskolor, Öckerö företagarförening och Öckerö kommun. Mässan besöks av elever i årskurs 8 och 9 från kommunens tre högstadieskolor tillsammans med sina vårdnadshavare. Syftet med arenan är att elever ska få kontakt med olika arbetsgivare i Öckerö kommun och inspiration till framtida studier och yrkesval.
Om du slutar eller inte går i gymnasiet
Om du är 16-20 år och inte har en gymnasieutbildning, inte är inskriven i någon skola och står utanför arbetsmarknaden, kan vi stödja dig med att hitta en utbildning eller på annat sätt närma dig arbetsmarknaden.
Studieplanering
Förberedelser och planering ökar ofta chanserna att lyckas med sina studier. Studie- och yrkesvägledaren hjälper gärna att göra en individuell studieplan. Du kan även få svar på frågor om behörighet, antagning till vidare utbildning, betyg och studiefinansiering.
Boka en tid för ett samtal med någon av våra studie- och yrkesvägledare.
Kunskapsprövning
Om du redan har kunskaper i ett visst ämne finns det möjlighet att göra en prövning. På så vis kan du få ett betyg utan att genomgå själva kursen. Kunskapskraven är de samma. Vill du göra en prövning så kontakta någon av studie- och yrkesvägledarna.
Kontakt
Rektor vuxenutbildning
Studie- och yrkesvägledare
Högstadiet, Komvux, Kommunala aktivitetsansvaret (KAA)
Studie- och yrkesvägledare
Gymnasiet, Komvux och IMA/Studiecentrum
För kontakt via telefon, välkommen att ringa kommunens växel: 031-976200